Čeprav je Cavendish izvrstno opravil svoje delo in v vetrovnem vremenu prišel do svoje druge etapne zmage na letošnjem touru, pa ga je zasenčil boj favoritov za skupno zmago. Britanec Christopher Froome (Sky) je sicer ohranil rumeno majico vodilnega, a proti Mollemi in danes sedmemu, Špancu Albertu Contadorju, izgubil več kot minuto. Doslej skupno drugi, Španec Alejandro Valverde, pa je po težavah s kolesom izgubil stik z najboljšimi.

Približno 30 kilometrov pred ciljem je vodilno skupino razdelila Contadorjeva ekipa Saxo-Tinkoff, ki je ob "pomoči" Mollemovega Belkina pobegnila Froomu. Skyjevo moštvo ni imelo kolesarjev za protiudarec, tako da je Froome za Contadorjem in Mollemo, ki sta bila v vodilni skupini 14 kolesarjev, zaostal za več kot minuto in končal na 26. mestu (+1:09).

V skupni razvrstitvi ima Froome zdaj pred Mollemo na drugem mestu 2:28 minute prednosti, pred Contadorjem pa 2:45. Edini preostali slovenski predstavnik na dirki, Kristijan Koren (Cannondale), je skupno 86. (+1:13:18), danes pa je etapo končal prav tako na 86. mestu z 9:54 minute zaostanka.

"Še vedno imam kar lepo prednost v skupni razvrstitvi, a današnji dan je bil še en opomnik, da je dirka še povsem odprta. Vedel sem, da sta Contador in njegova ekipa v vsakem trenutku pripravljena na napad, zato moram biti res ves čas pozoren," je po etapi povedal Froome.

V soboto kolesarje čaka 191 kilometrov dolga in hribovita etapa med Saint-Pourcain-sur-Sioulom in Lyonom.