V boj s štoparico se bo na 10 kilometrov dolg tek okoli Blejskega jezera letos podalo 2413 tekačev iz 16 držav. Poleg številnih uglednih slovenskih in tujih tekačev ter olimpijcev iz drugih športnih panog je svojo udeležbo tudi letos napovedal Borut Pahor, kar pomeni, da bo letošnje tekmovanje tudi predsedniško obarvano.

Limit plačanih prijav so organizatorji, društvo Vitezi dobrega teka, dosegli že 20. maja in glede na skupno število vseh, ki so želeli tekmovati, jih je brez startne številke ostalo vsaj še pol toliko. A nič hudega – tudi letos bo zanje na voljo Humanitarni rekreativni tek Ozara na 1,2 kilometra. Z njim želi Društvo Ozara Slovenija domačo javnost opozoriti na pomen telesne aktivnosti, še posebno teka, pri premagovanju blažjih duševnih motenj ter krepitvi duševnega zdravja, poleg tega pa nameravajo obiskovalce prireditve s pomočjo zanimivih aktivnosti opozoriti na številne ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo osebe z duševnimi motnjami.

Tradicionalno bo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili na Icepower otroškem teku na 400 in 800 metrov, posebnost desetkilometrskega teka pa bo bosonoga kategorija, v kateri pričakujejo letos okoli 30 tekačev.

Vitezi z veliko začetnico

Da bo letošnja Nočna 10ka še bolj posebna in še plemenitejša, so organizatorji poskrbeli s tem, da bodo Društvu Ozara namenili po en evro od vsake startnine na 10 kilometrov in jim po tekmovanju predali ček z donacijo v vrednosti 2413 evrov. Vitezi dobrega teka odslej tako ne bodo le sinonim za posnemanja vredne organizatorje, veselje in sproščeno zabavo, ki mora biti del vsake rekreacije, ampak bodo zaradi lepe geste postali Plemeniti vitezi – z veliko začetnico!

Sobotno dogajanje bo prava paša za oči tudi za številne spremljevalce in navijače. Od popoldanskih ur dalje se bodo lahko zabavali v družbi glasbene skupine Joške vn, se okrepčali s pestro kulinarično ponudbo, obiskali sejem športne opreme in bili deležni še vrste drugih presenečenj. Najmlajši bodo lahko v družbi vzgojiteljic uživali v zabavnih delavnicah in animacijah ter v družbi staršev ali tekaških vzornikov spoznavali svet rekreacije.

Skratka, kogar v soboto ne bo na Bledu, ta bo veliko zamudil! Več informacij na www.nocna10ka.net.