Kittel je danes prišel do svoje tretje zmage na letošnji francoski pentlji, potem ko je v tesnem obračunu ugnal Cavendisha. "To je bil pravi sprint. Zaradi tega sem še posebno vesel zmage. Dolgo sem čakal takšen trenutek," je po etapnem slavju povedal Kittel.

Etapo je sicer pred tem razgibal pobeg peterice. Romain Sicard, Juan Antonio Flecha, Francesco Gavazzi, Anthony Delaplace in Manuele Mori so pobegnili v uvodnih kilometrih in si privozili tudi devet minut prednosti pred glavnino. Petdeset kilometrov pred ciljem je iz skupine odpadel Sicard, 14 kilometrov pred ciljem je z napadom poskusil Flecha, ki se je otresel trojice, a tudi njega je šest kilometrov pred ciljem "pogoltnila" glavnina.

Froome ima v skupni razvrstitvi 3:25 minute prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem. Edini preostali Slovenec na dirki Kristijan Koren (Cannondale) je bil danes 62., ciljno črto pa je prečkal v času zmagovalca. V skupni razvrstitvi je 86. (+1:04:33).

V petek kolesarje čaka 13. etapa, tekmovalci bodo med Toursom in Saint-Amand-Montrondom prevozili 173 km. Tudi na tej preizkušnji naj bi gledalci za etapno zmago videli obračun sprinterjev.