PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Finska - 1.liga

Kuopio PS-JJK Jyvaskyla
1
S tole kvoto bo nekaj hudo narobe, ali pa so stavnice rahlo "zaspančkale". Kuopio res ni nič posebnega, toda gostje imajo letos v gosteh mizerno bilanco, saj so zabeležili le eno zmago in remi ob sedmih porazih, tako da verjetno danes za uspeh nimajo kaj prida možnosti. Tudi KuPS je namreč izrazito domačinska ekipa. Jyvaskyla je prejšnji teden odigrala prijateljsko srečanje proti angleškemu tretjeligašu Notts Countyu in izgubila z 0:2.

Nogomet - Islandija - 1.liga

Fylkir-Akranes/2,5/
1 (=manj)
Gre za derbi dna razpredelnice, kjer bodo verjetno oboji zaigrali zelo previdno. Akranes je zadnji dve tekmi izgubil, zato bodo fantje močno motivirani. Lahko jih opogumlja dejstvo, da so lani obe medsebojni tekmi dobili, to je pa tudi vse. Še najbolj mi diši po delitvi točk in malo golih. Odločil sem se za slednje.

Nogomet - Islandija - 1.liga

Valur-Vikingur Olafsvik
1
Pri domačih so si letos cilje zastavili nekoliko višje in s trenerjem Gyflasonom želijo spet priti na mesta, ki vodijo v Evropo. Zaenkrat so lahko srednje zadovoljni, saj so le enkrat izgubili, a bi lahko predvsem na domačem Hilðarendiju pridelali kaj več kot 6 točk. Če takih tekmecev, kot je današnji, ne bodo uspeli premagovati, potem se bodo njihovi letošnji načrti stopili kot Arktika.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Rostov-Terek Grozni
2
Rostov se je lani boril za obstanek in se gladko rešil proti SKA-Energiji. Tudi letos jih čaka težko delo, če se želijo obdržati med elito, medtem ko predsednik Čečenov Ramzan Kadyev vsako leto krepko odpre mošnjiček za nove okrepitve. Terek je imel več časa za priprave, odigral večje število prijateljskih srečanj in premagal tudi nekaj zelo uglednih klubov. Tri točke bi tokrat po vsej logiki morale odpotovati z gosti v Grozni.

Nogomet - Ukrajina - Premier

Metalist Kharkiv-Metalurg D
1
Šahtjorjev in Dinamov duopol za točke se je v Ukrajini sčasoma spremenil v oligopol, ki ga zaključuje Metalist iz Harkova. Ker so lani prvič prišli do drugega mesta, so sedaj apetiti seveda povezani z naslovom državnega prvaka in glede na to, da so ogrodje ekipe uspeli zadržati, se jim morda celo posreči. Kampanjo začenjajo proti tekmecu, ki je bil v zadnjih letih njihov stalni "suženj".