PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - EP (ž) / Švedska

Francija (ž)-Rusija (ž)/+1/
1
Kljub temu, da se vrh tudi v evropskem reprezentančnem nogometu širi, pa tule za Rusinje ne vidim realnih možnosti. Francozinje so bile lani na OI v Londonu celo najboljše Evropejke, v prijateljski tekmi (kjer je nastopila praktično enaka zasedba, ki bo na zelenico stopila danes), pa so bile od Rusinj boljše s tri proti nič. Pomenljiv je podatek, da so vse tri zadetke sproducirale še pred odmorom.

Nogomet - Mednarodni - Ameriško prvenstvo

Trinidad in Tobago-Haiti
1
Trinidad & Tobago ima izjemno priložnost, da nadgradi uspeh s prve tekme, ko so Salvadorju "sunili" točko. Reprezentanco sestavlja par izjemnih posameznikov, trije si kruh služijo v Severni Ameriki, pet pa na Otoku, izstopa zlasti napadalec Jones, ki bo "strup" za obrambo Haitija. Ta je na prvi tekmi proti Hondurasu izgubil z 0:2, a imel kar precej priložnosti za gol, toda nekako imam občutek, da so se na prvi tekmi preveč "izrabili" in bo današnje srečanje padec na realna tla. 

Nogomet - Češka - Superpokal

Viktoria Plzen-Jablonec/2,5/
2
Tukaj utegne pasti toča golov. Oboji imajo namreč zelo sposobne napadalce, zlasti Plzen bi lahko sam pokril to mejo, sicer pa so se med seboj lani pomerili štirikrat in vsakič sta obe moštvi vsaj enkrat našli pot do mreže. Na eni izmed pokalnih tekem je padlo celo 7 golov (4:3 za Jablonec)!

Tenis - ATP - Bastad

Dimitrov G.-Monaco J.
2
Po doslej videnem ima Dimitrov na jugu Švedske ogromne težave z motivacijo, ta pa pri Argentincu nikoli ni sporna. Če bo Bolgar igral v stilu svojih prejšnjih dvobojev in večji del BH udarcev pridno pošiljal v mrežo, bi moralo biti dvoboja konec po slabi uri. Aja pa še to - vse prejšnje tri medsebojne obračune je dobil Juan Monaco.

Tenis - ATP - Bastad

Ramos A.-Berlocq C.
1
Berlocq je imel v sredo kar precej proti našemu Kavčiču, ki ima načet gleženj, tako da zmagi Argentinca dejansko ne moremo pripisovati velike teže. Sicer je Ramosa do sedaj v štirih medsebojnih obračunih trikrat ugnal, toda Katalonec ima ta teden v rokah že skalp dvakratne zmagovalca turnirja Robreda, igra pametno na dolge izmenjave in naredi malo vsiljenih napak. Prepričal me je, da si ga upam po tej kvoti spraviti na seznam izbranih.