Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Ameriško prvenstvo

Panama - Martinique
1

Panama je v prvem krogu Gold Cupa presenetila Mehičane (1:0) in se ji nasmiha uvrstitev v drugi krog. Vrata do tam jih lahko široko odpre zmaga nad avtsajderjem Martiniqueom, ki pa je prav tako na prvi tekmi osvojil tri točke, ko je presenetil Kanadčane. A ravno zaradi te zmage jim bo sedaj precej težje, saj jih nihče več ne bo podcenjeval in motivirani Panamci bodo zmago s prvega kroga verjetno nadgradili še z današnjo. (6/10)

Nogomet - Evropska liga

Celje - Tromso
0, 2

Mladi Celjani so močno presenetili, ko so pred tednom dni z Noveške prinesli zmago z 2:1 proti precej višje rangiranemu tekmecu. Tromsoe zagotovo še ni vrgel puške v koruzo in bo v Slovenijo prišel močno nabrušen, nadebudne in neizkušene celjske nogometaše zato danes čaka težak test. Dvomim, da lahko še enkrat premagajo norveško ekipo, ki je v polnem pogonu, saj je sredi sezone, medtem ko je Celje z njo šele začelo. Remi bi bil za Celjane velik uspeh, ki bi jim prinesel tudi napredovanje, a pot do njega bo težka. (7/10)

Nogomet - Evropska liga

Žilina - Torpedo Kut.
1
<p>Žilina je na prvi tekmi v gosteh slavila s 3:0 in odpravila vse dvome o tem, kdo se bo v naslednjem krogu kvalifikacij pomeril z ljubljansko Olimpijo. Slovaki bodo svojo premoč verjetno danes kronali še z eno zmago, ki jim bo vlila dodatne samozavesti na začetku dolge sezone. (7/10)</p>

Tenis - WTA - Palermo

Hercog P. - Vinci R.
2

Hercogova se počasi vrača po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe in čaka jo precej dela, če se želi vrniti na mesta, ki jih je že zasedala na lestvici WTA. V Palermu je v prvem krogu odigrala dobro tekmo in slavila z 2:0, a v drugem krogu jo danes čaka precej težja nasprotnica, domačinka Vincijeva, sicer 11. Na lestvici WTA, ki je v prvem krogu prav tako zmagala z 2:0, na nedavnem turnirju v Wimbledonu pa je prišla do osmine finala. Izkušena Italijanka bo verjetno previsoka ovira za Hercogovo, ki še išče prave občutke na igrišču. (7/10)