Ni veliko manjkalo, pa danes 20-letni ljubitelj spuščanja daljinsko vodenega letala sploh ne bi postal skakalec. »V mlajših letih sem smučal, a sem hitro ugotovil, da mi to ni dovolj. Najbolj sem pogrešal prav adrenalin. Sprejel sem očetovo vabilo in si ogledal trening smučarjev skakalcev. Že naslednji dan sem imel dolgi smučki na nogah,« se začetkov spominja mladenič, sicer rojen v znamenju strelca. Skoki so hitro postali velika ljubezen, ki se je z odličnimi dosežki vse bolj krepila.

»Seveda je lepo, če si najboljši in te v hrbet gledajo vsi reprezentančni kolegi. Sem v odlični formi, za nameček sem imel tudi nekaj sreče s pogoji, tako da se mi je vse poklopilo,« je pokomentiral zmago v celinskem pokalu, ko je prehitel tudi Jako Hvalo, Jerneja Damjana in Roberta Kranjca. A kljub zmagi ostaja trdno na tleh, kot je bil tudi, ko je v Turčiji postal mladinski svetovni prvak. »Ne želim si postavljati previsokih ciljev, saj bi bilo potem razočaranje, če jih ne bi dosegel, previsoko. Trenutna pripravljenost pa me veseli, čeprav je do začetka zimskega dela svetovnega pokala še precej časa. Pri meni je bilo vedno tako, da če sem poleti dobro skakal, sem to potem prenesel tudi na zimske tekme. Toda treba bo še zavihati rokave in izpiliti skoke, pred nami je predvsem veliko dela tako za tehnično kot kondicijsko pripravljenost,« se zaveda skakalec, ki v prostem času rad prime žogo in s prijatelji igra košarko.

V svetovnem pokalu je prvič nastopil januarja lani na letalnici v Kulmu, januarja letos pa je nastopil tudi na domači letalnici v Planici in – padel. »Zaradi tega padca nimam posebnega strahu pred skoki, saj se mi je zgodil pri doskoku in sem jo odnesel nepoškodovan. Seveda pa si želim skočiti prek 200 metrov, saj se na letalnici dobro počutim in sodim med skakalce, ki so v zraku zelo močni.« Prihajajoča zimska sezona je za vse športnike, ki se ukvarjajo z zimskimi športi, velik izziv, saj so prihodnje leto na sporedu olimpijske igre v Sočiju. A se zaveda, da si bo mesto v reprezentanci težko izboriti. »Seveda želim postati stalni član moštva in reprezentance A, toda pot bo še dolga in na njej se moram še večkrat dokazati. Vem pa, da lahko skačem sproščeno, kar mi praviloma prinese dober rezultat. Če bom skakal dobro, se mi za uvrstitev v reprezentanco ni treba bati.« Je njegov skriti cilj olimpijska kolajna? »Najprej želim ostati v reprezentanci in redno osvajati točke. Preostalih ciljev pa ne želim razkriti, naj ostanejo moja skrivnost,« še pravi član Triglava in kratko pokomentira, da smučarska zveza nima denarja, da bi v celoti poravnala dogovorjene obveznosti do skakalcev: »Doslej se nismo imeli kaj pritoževati.«