Svetovni prvak v vožnji na čas je še enkrat več dokazal, da mu trenutno v tovrstnem dirkanju ni para. Kljub temu s svojo vožnjo ni bil zadovoljen, saj se mu je skupno vodilni Froome zelo približal.

"V zadnje pol ure sem kolesaril katastrofalno. Nisem pričakoval, da se mi bo Froome tako približal. Vesel sem, da je izgubil nekaj sekund v končnici etape. Na koncu koncev pa ni pomembno, ali zmagaš za sekundo ali minuto, vsekakor je to lepa zmaga zame. Vedel sem, da mi vožnja na čas bolj ustreza kot njemu, toda videli smo, da tudi v vzponih Froome premore ogromno moči," je po zmagi povedal Martin.

Froome je z odličnim kronometrom še povečal prednost v skupni razvrstitvi. Zdaj ima pred drugouvrščenim Špancem Alejandrom Valverdejem kar 3:25 minute naskoka, tretji, Nizozemec Bauke Mollema, pa zastaja 3:37 minute.

Edini preostali Slovenec na dirki, Kristijan Koren (Cannondale), je bil danes 107., za zmagovalcem pa je zaostal 4:32 minute, skupno pa je 89. (+1:04:33).

V četrtek kolesarsko karavano čaka 12. etapa, v kateri bodo kolesarji prevozili 218 kilometrov med Fougeresom in Toursom, poznavalci pa glede na traso pričakujejo sprinterski obračun.