Fia je določila, da bodo med dirko v boksih in na delu dirkališča med garažami in stezo lahko le še člani moštev ter uradne osebe na dirki; vsem drugim vstop ne bo več dovoljen. Snemalci, ki bodo želeli dobiti bližnje posnetke dogajanja v boksih, pa se bodo morali zadovoljiti le še z mesti na zidu, ki ločuje bokse in stezo. Prepoved bo veljala tudi za treninge in kvalifikacije.

Nova pravila odslej veljajo tudi za mehanike. Fia želi doseči, da bi bilo na prostoru pred garažami čim manj ljudi, zato bodo mehaniki takoj, ko bodo opravili svoje delo, morali nazaj v garaže, prav vsi, ki bodo delali na dirkalnikih na prostem, pa bodo morali nositi zaščitne čelade.

Nove so tudi omejitve hitrosti. Namesto doslej dovoljenih 100 km/h se bodo lahko dirkači do mehanikov pripeljali le še z 80 km/h, v Melbournu, Monaku in Singapurju pa zaradi oteženega dostopa ali premalo prostora samo s 60 km/h.

Vzrok za vse te hitre spremembe je nedeljska nezgoda na dirki na Nürburgringu, ko ob postanku Marka Webbra njegovi mehaniki niso dobro pritrdili zadnjega desnega kolesa. To je nato odletelo z dirkalnika in odskakovalo po boksih ter nazadnje zadelo televizijskega snemalca v prsi in glavo, končal je v bolnišnici z zlomljeno ključnico in rebri.