Kot smo poročali včeraj, mestni svetniki niso uslišali županovega poziva k umiku točke o imenovanju novih članov sveta zavoda Mariborskih lekarn. Fištravec je to potezo terjal zato, ker so bili predlagani kandidati izbrani po političnih in ne po strokovnih kriterijih. Poleg tega sta bila predlagana mestna svetnika Primož Juhart (LPR) in Jelka Kolmanič (DeSUS) že dosedanja člana sveta tega zavoda, kar je po županovem mnenju politično nehigienično.

Razplet na seji mestnega sveta je bil za Fištravca še večje presenečenje zato, ker je na petkovi koordinaciji vodij svetniških skupin dosegel dogovor o zavrnitvi predloga. Vendar se svetniki tega dogovora potem niso držali. Zaradi takšnega razpleta je sklenil, da bo na prihodnjih lokalnih volitvah ponovno kandidiral za župana in bo oblikoval še svojo neodvisno listo za mestni svet.

»Le tako bom presegel politikantske šege aktualnih mestnih svetnikov med njihovim gospodarjenjem z usodo mesta,« je prepričan Fištravec. »Hkrati bi želel mestne svetnike, ki so še vedno zavezani odločitvam svojih central v Ljubljani in Dupleku, opozoriti, da je Maribor mesto, ki je nad vsemi političnimi interesi, ljudje, ki v njem živijo, pa naša največja skrb in obveza.«tk