Kaj pričakujete na Poljskem?

Pričakujem dober turnir, tako kot je bil prvi v Kranju. Prvi favoriti za zmago so Rusi, a se jim bomo poskušali enakovredno postaviti po robu. Portugalci vsako leto napredujejo v vaterpolu, medtem ko so gostitelji in Čehi veliko slabši od nas.

Časa za pripravo ni bilo skoraj nič. Kako bo to vplivalo na igro?

Verjetno bo vplivalo. Je pa res, da je sezona že tako dolga, da so fantje precej utrujeni. Tako da ne vem, ali bi bilo smiselno, da bi jih pred turnirjem na Poljskem še dodatno obremenjeval. Vsi so v svojih ligah končali prvenstva, zato je pripravljenost takšna, kot je. Tukaj enostavno nismo mogli narediti kaj več.

Potem ste kratek skupni čas verjetno izkoristili za pripravo na tekmece in ponovitev taktičnih zamisli.

Tako je. V glavnem smo se uigravali. Ponavljali smo akcije z igralcem več in igralcem manj. Največ časa je bilo namenjenega temu.

Tekmeci v Grizdovu bodo Poljska, Rusija, Portugalska in Češka.

Rusija ima v zadnjem času odlično državno prvenstvo. Ruske ekipe vodi kopica tujih trenerjev, zato se je ruski vaterpolo po desetih letih padanja znova začel dvigovati. Ponovno imajo odlično reprezentanco, zato so favoriti turnirja. Portugalci so v zadnjem času tudi začeli bolje delati kot v preteklosti. Pozna se jim bližina Španije, saj so prevzeli nekatere značilnosti španskega vaterpola. Poljaki so sicer domačini, a imajo velike težave. Ne delajo več tako kakovostno, kot so pred desetimi ali petnajstimi leti, zato je raven pri njih padla. Pri Čehih je zgodba zelo podobna poljski.

Zagotovo je cilj, da se Rusiji enakovredno uprete.

Seveda. Težko napovem, saj ne vem natančno, s katerimi igralci bodo prišli na Poljsko. A če bomo odigrali tako, kot znamo, se pravi, da bomo imeli dober dan, ni izključeno kakšno presenečenje.

Kdaj bo na sporedu tretji kvalifikacijski turnir?

Novembra. Ni tako pomembno, katero mesto osvojimo na Poljskem, saj bomo v vsakem primeru igrali na tretjem turnirju. Bilo pa bi dobro, da smo čim višje, saj se točke prenašajo. Po tretjem turnirju se namreč naredi skupna lestvica vseh reprezentanc po treh kvalifikacijskih turnirjih. Prvih šest moštev nato igra dodatne kvalifikacije z ekipami od sedmega do dvanajstega mesta na prejšnjem evropskem prvenstvu, zmagovalci pa potem potujejo na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2014 gostila Madžarska.