Na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (Kviaz) so mestni svetniki v svet omenjenega zavoda imenovali mestno svetnico DeSUS Jelko Kolmanič, nekdanjega poslanca SD Bogdana Čepiča, mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Primoža Juharta in zdravnika Kazimirja Miksića. Da sta dva člana mestna svetnika in že dosedanja člana sveta tega zavoda, je po županovem mnenju že samo po sebi politično nehigienično.

Pričakoval strokovni predlog, ki ga ni dobil

Zaradi velikih finančnih težav Marifarma, pa tudi glede na poročilo mednarodne izvedenske institucije, v katerem je bilo posebej poudarjeno, da se mora podjetje popolnoma izolirati od kakršnegakoli političnega vpliva, je Fištravec od mestnih svetnikov pričakoval strokovni predlog za člane sveta lekarn, česar pa na veliko presenečenje ni dobil.

Na petkovi koordinaciji vodij svetniških skupin naj bi celo dosegel dogovor o tem, da bo mestni svet predlog na glasovanju zavrnil, ker so predstavniki svetniških skupin ugotovili, da je premalo usklajen, a se mestni svetniki dogovora niso držali.

Svetniki požrli navidezno dobrohotne besede

»Kot sem že večkrat povedal, se zavedam dejstva, da je mestni svet nelegitimen, vendar sem kljub temu upal, da se bodo mestni svetniki držali dogovora v dobro Mariborčanov in stroke. A so svetniki požrli svoje očitno le navidezno dobrohotne besede. S tem so pokazali svojo neresnost pri upravljanju družbenih zadev,« je danes dejal mariborski župan.

Ker je vse bolj očitno, da je kot župan brez močne podpore v mestnem svetu onemogočen poskrbeti za mesto toliko, kot si želi in bi lahko, je v ponedeljek po odločitvi, da prihodnje leto znova kandidira za župana, sprejel še odločitev, da bo na volitve šel s svojo neodvisno listo za mestni svet, oblikovano s pomočjo Mariborčanov in Mariborčank.

Maribor je mesto, ki je nad vsemi političnimi interesi

»Očitno bom namreč le tako presegel politikantske šege aktualnih mestnih svetnikov med njihovim gospodarjenjem z usodo mesta,« je dejal Fištravec in hkrati mestne svetnike, ki so po njegovem še vedno zavezani odločitvam svojih central v Ljubljani in Dupleku, opozoril, da je Maribor mesto, ki je nad vsemi političnimi interesi, ljudje, ki v njem živijo, pa njihova največja skrb in obveza.