Pred razpravo o tej točki je župan sklical koordinacijo svetniških skupin. Vendar njihovega večinskega stališča ni uspel spremeniti. Z 31 glasovi za in petimi proti je mestni svet potrdil nove člane sveta zavoda Mariborskih lekarn, ki so bili za župana sporni. To so Jelka Kolmanič (DeSUS), Primož Juhart (LPR), Bogdan Čepič (SD) in Kazimir Miksić (SDS).

Predlog občinske komisije za volitve, imenovanja in administrativne zadeve je Fištravca zbodel zato, ker so predlagani kandidati po njegovi oceni izključno politični kadri.

Komisiji predseduje Tanja Vindiš Furman, nekdanja tesna sodelavka Franca Kanglerja. Skupina mestnih svetnikov je na včerajšnjo sejo umestilo predlog, da se jo razreši. Pa ne zato, ker je izpeljala sporni kandidacijski postopek. Formalno so njeno razrešitev utemeljili s tem, da je prejšnji mesec razpadla svetniška skupina Županova lista in SLS, ki je bila največja politična sila v mestnem svetu in ji je zato pripadal položaj predsednika komisije. Ta položaj si zdaj zaradi novih razmerij moči lasti SDS.