Obležal nezavesten

Več kitov se je približalo obali ob slavni sydneyjski plaži Bondi, kjer so se igrali z deskarji. Reševalci so bili obveščeni, da je eden od deskarjev v nezavesti, potem ko ga je kit oplazil z repom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nesrečnemu deskarju so takoj na pomoč priskočili prijatelji, ki so ga odvlekli na obalo in poklicali reševalce. »Zelo kratek čas je bil nezavesten,« je po nesreči dejal tiskovni predstavnik reševalcev.

Kit, velik kot avtobus

Deskarja so odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili, da razen bolečin zaradi udarca ni utrpel resnih poškodb. »Imel je veliko srečo, da so bili v bližini ljudje, ki so mu priskočili na pomoč, mi pa smo zelo veseli, da je pomoč potreboval le on,« je še dodal tiskovni predstavnik.

Po poročanju očividcev je bil kit »velik kot avtobus« in se je dalj časa igral z deskarji. »Igrali so se, kit je bil zelo razigran in vsi so se zelo zabavali. Potem pa je iz vode dvignil rep in nekateri deskarji so bili na napačnem kraju ob napačnem času. Samo gledali smo lahko, kako deska leti po zraku. Bilo je neverjetno,« je povedal eden od očividcev.