Aljaž Bedene je po dobrih dveh urah igre strl odpor žilavega Italijana Flavia Cipolle (6:3, 7:6), Grega Žemlja pa je suvereno premagal Čeha Michala Konecnyja (6:4, 6:4).

V slovenskem polfinalu je statistika povsem na strani izkušenejšega Žemlje. Proti tri leta mlajšemu reprezentančnemu kolegu še ni izgubil dvoboja, premagal ga je v vseh petih poskusih.

"Še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," pravi 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene.

Trenutno najvišjerangirani slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja (55.) je za zmago proti Čehu Michalu Konecnyju potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: "Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer.

Sobotno spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.