Sagan je po nekaj "ovohavanjih" prvega mesta končno tudi dobil prvo etapo na letošnji francoski pentlji. Vlak njegove ekipe ga je pripeljal v ugodno izhodišče za napad, kar je unovčil in v dolgem sprintu ugnal Degenkolba.

"Počutim se zelo dobro, sem zelo srečen in moram se zahvaliti moji ekipi. To zmago posvečam prav mojim sotekmovalcem. Po padcu, ki sem ga doživel prvi dan, se nisem najbolje počutil, ampak zaupanja vase nisem izgubil in zdaj sem iz dneva v dan boljši," je po etapi povedal Sagan.

V etapi so sicer 68 kilometrov pred koncem pobegnili zmagovalec druge etape Jan Bakelants, Juan Jose Oroz in Cyril Gautier. Čeprav so kar zgledno sodelovali, pa je v ozadju ekipa Cannondala skupaj s Kristijanom Korenom, danes je bil 54., narekovala hud ritem glavnine. Ta je trojico "pojedla" tri kilometre pred koncem.

V skupni razvrstitvi ima Impey tri sekunde prednosti pred Norvežanom Edvaldom Boassonom Hagnom ter pet pred Avstralcem Simonom Gerransom in Švicarjem Michaelom Albasinijem. Koren je 64. (+6:17).

V soboto kolesarje čaka napornejša etapa. Karavana se bo podala v Pireneje na 195 kilometrov dolgo preizkušnjo med Castresom in Ax 3 Domainesom.