Sandra Perković je z 68,96 m že v prvi disciplini mitinga dosegla izid sezone, s peto "diamantno" zmago v sezoni pa je kot prva v tej osvojila tudi skupno prvo mesto v posamezni disciplini.

Brez možnosti, da bi prehitele Abebo Aregawi, so ostale tudi ostale tekmice v teku na 1500 m. Švedska reprezentantka je še petič zmagala v teku na 1500 metrov, tokrat s 4:02,11. Denarni nagradi in pokala bosta dokončno dobili, če bosta zgolj nastopili na zadnjem finalnem mitingu sezone.

Čeprav ni bil v soju žarometov med tekmo, je dosežek mitinga uspel skakalcu v višinoBogdanu Bondarenku, ki je najprej v tretjem poizkusu preskočil 2,41 m, po ukrajinskem rekordu pa je skušal izboljšati še svetovni rekord, vendar mu to ji uspelo. Kljub temu je sedaj tretji na večni lestvici, saj sta pred njim le Kubanec Javier Sotomayor (2,45 m) in Šved Patrik Sjöberg (2,42 m).

David Oliver (ZDA) je na 100 m ovire s 13,03 ugnal vse tekmece, na 10 m krajši razdalji brez ovir pa je bil znova najhitrejši Američan Tyson Gay. S 9,79 je dosegel drugi izid sezone na svetu, zelo pa se mu je približal Jamajčan Asafa Powell, ki je tekel 9,88. Hitrejši od njega je bil v tem letu le Gay.