Vozniki so v izjavi zapisali: »Vozniki združenja velike nagrade izražamo globoko skrb po dogodkih v Silverstonu. Verjamemo, da so pristojni sprejeli potrebne spremembe in da se težave ne bodo ponovile na dirki v Nemčiji. Pripravljeni smo voziti na meji, kot to počnemo zmeraj, to tudi pričakujejo naša moštva, pokrovitelji in navijači. Vendar smo se vozniki odločili, da če se bodo med dirko pojavile podobne težave med veliko nagrado Nemčije, se bomo nemudoma umaknili z dirke, saj ne želimo ogroziti življenj voznikov, šefov ekip in navijačev.«

Po burni dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Silverstonu s štirimi raztrganimi pnevmatikami na dirkalnikih med vožnjo je proizvajalec omenjenih gum Pirelli dejal, da bodo v tovarni za naslednjo dirko okrepili svoje pnevmatike, ki bodo že na dirki ta konec tedna na veliki nagradi Nemčije zato bolj varne.

Pirelli je hitro odreagiral na varnostne zahteve Mednarodne avtomobilistične zveze, italijanski proizvajalec pa bo zdaj na zadnjih gumah zamenjal notranjo ojačitev, namesto žičnatega oboda bo vgrajen kevlarski. Slednji ukrep bi naj znižal temperaturo pnevmatik in zmanjšal nevarnost predrtja. Za dirko na Nürburgringu bodo pri Pirelliju prilagodili le zadnje pnevmatike, medtem ko bodo za veliko nagrado Madžarske 28. julija spremenjene tudi sprednje gume.