Bistveno več napetosti, čustev in vznemirjenja bo danes. Na Otoku bodo vse oči uprte v Andyja Murrayja, ki se bo pomeril z Jerzyjem Janowiczem, a preostali svet bistveno bolj živčno pričakuje polfinale med Novakom Đokovićem in Juanom Martinom del Potrom. Argentinec je Davida Ferrerja v četrtfinalu odpravil brez izgubljenega niza, a je zaradi bolečin v kolenih razmišljal celo o predaji. »Če me zdravniki ne bi napolnili s protibolečinskimi tabletami, ne bi zdržal,« je dejal Juan Martin del Potro. »Zdaj sem v polfinalu, zato moram zdržati. S poškodbami imam že veliko izkušenj. Nočem se pritoževati, saj ima vsak igralec v tej fazi turnirja določene težave,« je dodal Argentinec. Manj skrbi ima Novak Đoković, ki je med vsemi polfinalisti na igrišču preživel najmanj časa. »Zadovoljen sem s svojimi predstavami. Letos sem odigral nekaj najboljših dvobojev na travi,« je dejal prvi igralec sveta.

Čeprav je Murray proti Janowiczu velik favorit, je vsak od njiju dobil po en dvoboj na medsebojnih obračunih. Leta 2009 je v Davisovem pokalu zmagal Murray, lani v Parizu na mastersu pa Janowicz. »Brez dvoma je Janowicz odličen igralec. Ni me strah, ampak nikogar ne smeš podcenjevati. Jerzy je velik fant z odličnim začetnim udarcem,« je takoj po četrtfinalni zmagi dejal Andy Murray, ki je včeraj opravil lažji trening, nato pa stopil pred množico novinarjev: »Dobro se počutim. Evforije in živčnosti ne čutim. Spal sem osem ur in pol, kar je dobro znamenje. Sploh ni pomembno, ali v naslednji krog napreduješ po petih nizih ali treh. Pomembna je zgolj zmaga.« Povsem neobremenjen bo Poljak, ki je v Wimbledonu do zdaj zabil največ asov – 94, kar je 34 več kot Murray. »Osredotočil se bom na svojo igro. Andy je že nekaj let v svetovnem vrhu, toda lani sem ga premagal,« je dejal Jerzy Janowicz.

V polfinale pa se je včeraj med mešanimi dvojicami uvrstila Katarina Srebotnik. V paru s Srbom Nenadom Zimonjićem je v četrtfinalu premagala poljsko-češki par Marcin Matkowski in Kveta Peschke s 7:6 (12), 6:7 (8) in 6:4.