Odlično razpoloženost je potrdil ob čestitkah tiskovnega predstavnika SZS Tomija Trbovca športnim novinarjem ob njihovem mednarodnem dnevu, ko je visoko pomahal z dvema slovenskima zastavicama, nato pa odgovoril še na nekaj vprašanj.

Vam je bolj vroče v skakalnem ali motorističnem kombinezonu?

V skakalnem. Je namreč bolj oprijet in se v takšni vročini kar prilepi nate, na motorju pa se tudi hitreje premikaš, piha veter...

Je bilo za vožnjo z motociklom sicer ob čudnem vremenu sploh kaj časa?

Nič kaj veliko, le pred štirinajstimi dnevi, ko je bilo končno lepše vreme, sem konec tedna izkoristil tudi za to, med tednom pa tako in tako ni časa, ker sem zaseden s treningi. Verjetno pa ga bo še kaj, sploh ob koncih tedna, ko ne bo tekem.

Pa drugače, ste imeli po koncu sezone dovolj časa za počitek?

Imel sem tri tedne premora, na dopust sem odšel že prvi dan po koncu tekmovanj v Planici, po prihodu z dopusta pa sem nemudoma začel s treningi. Trije tedni so bili povsem dovolj za oddih, da sem si nabral moči za novo sezono.

Ste šli kam v tople kraje?

Da, na Filipine.

In dali »vse štiri od sebe«?

V bistvu je bilo vsega po malo. Malo seveda tudi poležavanja, pa plavanja, potapljanja... Tako in tako grem na dopust z nahrbtnikom in se prepustim toku dogodkov.

Kako ste sicer zadovoljni z dosedanjim delom priprav? So bile naporne?

Mislim, da poteka že trinajsti teden... Kar zadeva kondicijsko pripravljenost, je vse precej podobno kot lani, morda je le obseg treningov malce večji. Tehnika pa je tudi primerna temu času. Je precej nihanj, tudi zato, ker so treningi malce obsežnejši. Sicer pa kakšnih posebnih težav ni, sem zdrav, nimam težav ne s kolenom ne s hrbtom ali čim podobnim, in tega sem zelo vesel.

Kaj pa vas na tem področju še čaka v nadaljevanju poletja?

Načrt priprav je natančno začrtan, sam pa imam za cilj predvsem piljenje tehnike, ki jo moram povsem usvojiti do začetka zimske sezone.

Kakšni so načrti na tekmah v Kranju?

Nič posebnega. To bo bolj tekma za trening, kot rečeno, so pri skokih še precejšnja nihanja, so pa vmes nekateri tudi vrhunski. Je pa tudi res, da čutim precej utrujenosti. Bomo videli, v vsakem primeru rezultatskih ciljev nimam.

Pa v nadaljevanju na poletnih tekmah?

Tudi na njih si kakšnih posebnih rezultatskih ciljev ne postavljam. Rad bi odskakal sproščeno in predvsem novo tehniko, na kateri delam, prenesel na tekmo. Kam me bo to poneslo, bomo videli, bi pa jasno bil vesel dobrega rezultata tudi zaradi samozavesti.

Zima je še daleč, pa vendarle – kaj bi vas zadovoljilo na velikih tekmah?

Sezona je olimpijska in to je brez dvoma glavni cilj. Sicer pa želim biti na zimskih tekmah predvsem optimalno pripravljen, glede drugega pa bomo videli, kaj bo prinesel čas.