Bedene se je po dvoboju potožil zaradi vnetega grla in dejal: "Težave sem imel pri izdihovanju, vendar ne takšnih, da ne bi mogel igrati. Prvi niz sem odigral zelo dobro, tekmec mi enostavno ni bil dorasel, saj je delal začetniške napake povsem primerne njegovim osemnajstim letom in uvrstitvi okoli 700 mesta na svetu. Prvo točko na svoj servis sem izgubil šele v drugem nizu, tako da sem s predstavo zelo zadovoljen."

Bedene, sicer tretji najvišjerangirani igralec na turnirju, se bo v četrtfinalu pomeril s šestim nosilcem Italijanom Flaviom Cipollo, na lestvici ATP uvrščen več kot 60 mest za njim. "Ima neko čudno, počasno igro. Njegove žoge so zelo nizke in igra na dolge izmenjave. Zagotovo ne bo lahko, vendar sem prepričan, da če mu bom vsilil svoj način igranja, uspeh ne bo izostal," je dejal Aljaž Bedene, ki je v Portorožu predstavil svojo novo grafično podobo ter spletno stran www.aljazbedene.si.

V četrtfinalu ob Bedenetu tudi Žemlja

Po Aljažu Bedenetu se je v četrtfinale teniškega turnirja challenger v Portorožu uvrstil tudi najboljši slovenski igralec in prvi nosilec Grega Žemlja. s 6:4 in 6:2 je premagal izkušenega Slovaka Karola Becka.

Za razliko od Bedeneta, ki je bil v dvoboju s kvalifikantom s Hrvaškem Filipom Vegerjem nesporni favorit in je izgubil le tri igre, se je moral Grega Žemlja, 55. igralec na svetu, za napredovanje precej bolj potruditi. 31-letni Slovak, ki je bil nekoč že 36. igralec na svetu, se mu je odlično upiral in Žirovničan je uvodni niz dobil na tesno, drugega pa malce bolj suvereno.