Etapo od provansalske prestolnice pa do Montpelliera je med drugim danes zaznamoval tudi padec Janija Brajkoviča 11 kilometrov pred ciljem. Brajkovič je sicer lahko nadaljeval dirko, a je bil zaostanek prevelik, da bi ulovil glavnino, na koncu pa je zaostal več kot deset minut, v skupnem seštevku pa je njegov zaostanek še minuto večji. Ekipa Astane ima na letošnji francoski pentlji res smolo, saj je ostala že brez Fredrika Kessiakoffa, ki danes ni mogel nadaljevati zaradi padca, in Andreja Kašečkina. Kristijan Koren (Cannondale) je bil danes 110., za zmagovalcem je zaostal pet sekund, skupno je 71.

Približno 30 kilometrov pred ciljem je padel tudi izkušeni britanski sprinter Mark Cavendish, ki pa je z vratolomno vožnjo, ko je lovil glavnino, prehiteval je spremljevalna vozila po levi in po desni, lov so mu dodatno oteževala številna krožišča, ki jih je kar preskakoval, velik zaostanek nadoknadil in se na koncu celo boril za sprintersko zmago. Zadovoljiti se je moral s četrtim mestom.

Na koncu se je najbolj smejalo Greiplu, ki je v ekipi Lotto ostal še edini sprinter. Moštvo je šele tri kilometre pred ciljem prevzelo pobudo, začelo pritiskati in svojega favorita pripeljalo do ustrezne pozicije za zaključni del. Greipel je dobro izkoristil ponujeno priložnost in imel v ključnih trenutkih najmočnejše noge. "Včeraj smo naredili napako, danes tega na srečo nismo ponovili. Vsi v karavani so videli, da imamo močno ekipo, ki me je podprla. Kolegi so me pripeljali do dobre pozicije za končni sprint in lahko se veselim zmage," je povedal Greipel.

Kot prvi Južnoafričan v zgodovini dirke po Franciji je danes rumeno majico vodilnega prevzel kolesar ekipe Orica GreenEdge Daryl Impey. Doslej so rumeno majico oblekli kolesarji iz 23 različnih držav. "Zame je to velik uspeh, prav tako za vso ekipo. Danes je precej pihalo, zdi se mi, da je bila etapa daljša, kot je dejansko bila, res je bilo stresno. A rumena majica je zame fantastičen uspeh. Zdaj sem postavil Južnoafriško republiko na kolesarski zemljevid, majico bom nosil z vsem spoštovanjem," je dejal Impey.

V petek je na sporedu sedma etapa, ki bo kolesarje popeljala preko 205,5 kilometra od Montpelliera do Albija, kjer bodo kolesarji zavili tudi v hribe, čakajo jih štirje kategorizirani vzponi.