Srebotnikova in Zimonjić, ki sta tretja nosilca v mešanih dvojicah, se bosta v polfinalu merila z boljšim iz obračuna med kanadsko-francosko navezo Daniel Nestor/Kristina Mladenović ter romunsko-indijskim parom, drugima nosilcema, Horia Tecau in Sania Mirza.

Srebotnikova je v konkurenci ženskih dvojic na tretjem grand slamu sezone obstala v četrtfinalu, potem ko je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta bili tretji nosilki, izgubila proti sedmopostavljeni češko-nemški navezi Kveta Peschke/Anna-Lena Grönefeld s 6:7 (2) in 3:6.

V finalu Wimbledona Lisickijeva in Bartolijeva

Znani sta finalistki letošnjega tretjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V prvem polfinalu je Francozinja Marion Bartoli, 15. nosilka, s 6:1 in 6:2 premagala 20. nosilko, Belgijko Kirsten Flipkens, v drugem pa je Nemka Sabine Lisicki, 23 nosilka, izločila četrtopostavljeno Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:4, 2:6 in 9:7.

Bartolijeva je brez vsakih težav prišla do svojega drugega wimbledonskega finala, leta 2007 jo je ugnala Američanka Venus Williams. Tokrat se je Francozinja na polfinalni nastop v slačilnici pripravljala kar miže. "Spala sem še pol ure pred začetkom dvoboja, kar vprašajte mojega fizioterapevta. Kljub temu sem bila že v uvodnih igrah dovolj pripravljena in ostra," je pojasnila Bartolijeva.

"Ne morem verjeti, kako dobro sem igrala danes. Kirsten je bila sicer malo poškodovana, a je za njo vseeno odličen turnir. Danes se mi je zdela žogica velika kot nogometna žoga, ves čas sem jo dobro zadevala. Vse mi je uspevalo. Da tako igraš v polfinalu Wimbledona, je res poseben občutek," je še povedala 28-letna Bartolijeva.

V drugem polfinalu je Lisickijeva dobila prvi niz proti favorizirani Poljakinji, a je ta v drugem pokazala boljšo igro in zanesljivo zmagala. Finalistko je tako odločil tretji niz, v katerem je Radwanska takoj dobila igro na servis tekmice in povedla z 2:0. A Nemka se je vrnila v igro, izenačila pri 3:3, v deveti igri pa naredila še "break". V deseti igri ji je Poljakinja vrnila z enako mero, Nemka pa je odločilni korak k svojemu prvemu finalu na grand slamih naredila z novim "breakom" v 15. igri.

* Izida, polfinale:

Marion Bartoli (Fra/15) - Kirsten Flipkens (Bel/20) 6:1, 6:2;

Sabine Lisicki (Nem/23) - Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:4, 2:6, 9:7.