Čeprav je Đoković od vseh četrtfinalistov edini že osvojil Wimbledon, hkrati pa je prvi nosilec turnirja ter številka ena na lestvici ATP, organizatorji niso upoštevali nobene njegove želje. Srb je hotel igrati drugi dvoboj na osrednjem igrišču, pristal pa je v prvi partiji na igrišču številka ena. Očitno se domačini še kako dobro zavedajo, kdo je glavni nasprotnik Andyja Murrayja, zato so se odločili, da bodo še sami pristavili kaj v piskrček za morebitno prvo britansko slavje na sveti travi po letu 1936.

Toda Novak Đoković je bil ponovno nedotakljiv. Proti Čehu Berdychu je igral najboljše v ključnih trenutkih – v podaljšani igri prvega niza ter v drugem nizu, potem ko je Berdych z dvema brejkoma povedel s 3:0, a je Nole rezultat spreobrnil. Đoković je tako na dobri poti, da osvoji Wimbledon z zmagami nad štirimi igralci, ki so ga od leta 2009 kot edini uspeli premagati na travnati podlagi. Začel je s skalpom Haasa v osmini finala, včeraj je nadaljeval z Berdychom, jutri ga čaka del Potro, v finalu pa (verjetno) Murray.

Đoković je imel včeraj med svojimi navijači na tribunah ponovno slavno nogometno ime. Do zdaj je bil to nekdanji ukrajinski zvezdnik Andrej Ševčenko, včeraj pa kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić. Potem ko je njegov rojak suvereno opravil delo na igrišču številka ena, se je Vidić preselil še na častno tribuno osrednjega stadiona. Tam ga je pričakal nekdanji trener pri rdečih vragih Alex Ferguson, ki je držal pesti za škotskega rojaka Andyja Murrayja, tako kot filmski igralec Sean Connery, ki se očitno nič kaj ne sekira, ker se je v Španiji znašel v preiskavi zaradi sporne prodaje vile v mondeni Marbelli.

Na častni tribuni je bil tudi nekdanji španski teniški zvezdnik Manuel Santana, ki je prav tako povezan z nogometom. Santana je najprej leta 1960 izjavil, da je trava v Wimbledonu dobra zgolj za krave, a si je šest let kasneje premislil, ko je sam osvojil wimbledonski naslov in to z belim dresom nogometnega kluba Real Madrid. Za isti klub iz španske prestolnice pa navija tudi Fernando Verdasco, ki je proti Murrayju odlično začel, dobil prva niza, toda na koncu izgubil s 4:6, 3:6, 6:1, 6:4 in 7:5. Dvoboj je trajal tri ure in 27 minut. »Verdasco je začel odlično in vrhunsko serviral. Res je bil odličen, sam pa sem delal preveč napak. Situacija se je spremenila, ko sem začel izkoriščati ponujene priložnosti,« je dejal Andy Murray, ki se je petič v karieri uvrstil v polfinale Wimbledona. »To je bil eden najbolj čustvenih dvobojev v moji karieri, občinstvo je bilo odlično.«

Kar bi moral biti epski dvoboj med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, je na koncu postala poljska bitka med Jerzyjem Janowiczem in Lukaszom Kubotom. Če na Poljskem vlada evforija, je bilo povsem drugače v Londonu. Takoj ko se je končal dvoboj Đoković-Berdych, so se začele prazniti tudi tribune na igrišču številka ena. Ljudje so raje odšli na znameniti Henmanov grič, kjer so prek videozaslona spremljali Murrayjevo bitko z Verdascom. Toda Janowicza, ki je v polfinale napredoval s 7:5, 6:4 in 6:4, napol prazne tribune niso prav nič motile. Do uspeha kariere je prišel tudi s pomočjo tridesetih asov. vra