Đoković je v četrtfinalu izločil sedmopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha s 7:6 (5), 6:4 in 6:3 in se bo v polfinalu pomeril z del Potrom, ki je bil boljši od četrtega nosilca, Španca Davida Ferrerja, s 6:2, 6:4 in 7:6 (5).

V poljskem četrtfinalu je 24. nosilec Jerzy Janowicz s 7:5, 6:4 in 6:4 ugnal rojaka Lukasza Kubota in poskrbel za uspeh kariere.

Murray se je namučil

Poljak se bo pomeril z Andyjem Murrayjem, ki se je moral za zmago proti Špancu Fernandu Verdascu precej potruditi.

Domači up Murray je namreč dvoboj začel zelo slabo, saj je izgubil prva dva niza (4:6 in 3:6), zato je bila pred njim težka naloga, če je želel ohraniti možnosti, da bi po dolgih letih Britancem priigrati zmago na svet travi. Škot se je na robu poraza le zbral in zaigral precej bolje. V tretjem nizu je Španca ugnal s 6:1, v četrtem pa je bil boljši s 6:4.

Polfinalista je torej odločil peti niz, v katerem sta bila igralca dolgo izenačena, dokler ni Murray Špancu v 11. igri odvzel servisa in povedel s 6:5, nato pa preprečljivo brez izgubljene točke dobil še zadnjo igro za preboj v svoj peti zaporedni polfinale v Wimbledonu.

Srebotnikova in Petrova izpadli v četrtfinalu ženskih dvojic, Velenjčanka bolj uspešna pri mešanih parih

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v konkurenci ženskih dvojic na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu obstala v četrtfinalu, potem ko je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta bili tretji nosilki, izgubila proti sedmopostavljeni češko-nemški navezi Kveta Peschke/Anna-Lena Groenefeld s 6:7 (2) in 3:6.

Srebotnikova pa je v Wimbledonu napredovala v četrtfinale v konkurenci mešanih parov. Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim sta tretja nosilca, sta v 3. krogu ugnala Američana Scottu Lipskyja in Avstralko Casey Dellacqua, 13. nosilca, s 6:2, 6:7 (3) in 6:2.

V četrtfinalu se bosta Srebotnikova in Zimonjić pomerila z 11. nosilcema, Poljakom Marcinom Matkowskim in Čehinjo Kveto Peschke.