Medtem ko je Aljaž Bedene suvereno opravil nalogo, je imel kopico smole tretji slovenski adut v Portorožu Blaž Kavčič. Po zanesljivo osvojenem prvem nizu si je na začetku drugega zvil gleženj in moral zmago predati Špancu Adrianu Menendezu Maceirasu.

Kavčič ni skrival razočaranja, saj si je močno želel vidnega uspeha na slovenski obali. "Ogromno sem vložil v ta turnir. Bil sem tu že od četrtka, treniral po šest ur na dan in po daljšem obdobju nekoliko slabše igre sem začutil, da se vsa zadeva obrača na bolje. Žal je prišlo do te poškodbe in zelo sem razočaran. Čeprav moja mama pravi, da je vsaka stvar za nekaj dobra, ji zdaj tega res ne morem pritrditi. Skrbi me, kako bo jutri, saj me noga zelo boli ...," je dejal Kavčič.

Bolj prešerne volje je bil seveda Aljaž Bedene, ki je po dvoboju povedal: "Vedel sem, da bom zmagal, le nekaj več časa sem potreboval, da sem se privadil na to podlago. Je kar presenetljivo počasna, žoge so odbijajo visoko, zato sem se v prvem nizu malce lovil. Podaljšano igro sem odigral zbrano, nato pa takoj odvzel servis nasprotniku in zanesljivo zmagal. To je šele prva stopnička do končnega uspeha."

Prav nobenih možnosti za napredovanje pa ni imel Tom Kočevar Dešman, ki je proti Čehu Michalu Konecyju izgubil s 3:6, 0:6. "Nisem zadovoljen s svojo predstavo. Prvi niz sem bil enakovreden, v drugem pa so me stopala enostavno preveč bolela," je dejal 23-letni Ljubljančan.

Poleg njega so se poslovile še tri slovenske dvojice - Miha Mlakar/Tilen Žitnik, Gregor Breskvar/Jaka Kaplja ter Kočevar-Dešman/Mike Urbanija, uspešna pa sta bila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki sta v zadnji partiji dneva ugnala irsko-francoski par Cluskey/Martin s 7:6 in 6:4.

V sredo bo na osrednje igrišče teniškega centra ŠRC Marina prvič stopil tudi najboljši slovenski igralec in prvi nosilec Grega Žemlja. Njegov tekmec je reprezentančni kolega Mike Urbanija, ki pa si je danes med igranjem dvojic zvil gleženj, tako da je njegov nastop ob 20. uri še vprašljiv.