»Zdaj vem, kako je, če si v polfinalu. Proti koncu turnirja se atmosfera spreminja. Garderoba je vse bolj prazna, kar je povsem drugačen občutek kot na začetku, ko je zelo živo. Dobro je, da imam takšno izkušnjo že za seboj. Zdaj sem bistveno bolj sveža, pripravljena, v glavi pa imam jasne misli,« je dejala Nemka poljskih korenin. Lisickijeva je postala tudi ljubljenka britanskih navijačev, ki jo bučno spodbujajo. »To je čudovit občutek. Gledalci so me ponesli do zmage že proti Sereni,« se je smejalo Sabine Lisicki. Zakaj je Nemka tako priljubljena, je razmišljala tudi legendarna Martina Navratilova, devetkratna prvakinja Wimbledona: »Skrivnost je v njenem pozitivnem pristopu. Tudi ko jo nekaj moti, se smeji, zato je postala ljubljenka navijačev.«

V Wimbledonu pa se nadaljuje poljska veselica. Agnieszka Radwanska je s 7:6 (5), 4:6 in 6:2 ugnala Kitajko Na Li, čeprav je imela Poljakinja v tretjem nizu že precej težav s poškodovano nogo. Za napredovanje v polfinale je izkoristila osmo zaključno žogo. »Težko je bilo, a sem zelo vesela, da sem prišla v polfinale. Za mojo nogo je bilo v zadnjih dneh preveč tenisa, zato sem čutila vedno hujše bolečine. Lisickijevo poznam zelo dobro, saj sva prijateljici še iz mladinskih časov. Zabavno bo, ko se bova spet srečali na wimbledonski travi,« je dejala Agnieszka Radwanska.

Jasno je, da bo imela Poljska enega polfinalista tudi pri moških. Danes se bosta v četrtfinalu pomerila Lukasz Kubot in Jerzy Janowicz, ki sta sploh prva Poljaka v četrtfinalu Wimbledona po letu 1980, ko je to uspelo Wojteku Fibeku. Slednji je nato v četrtfinalu izgubil, zato bo današnji zmagovalec na novo pisal zgodovino poljskega tenisa. »Neverjetno je, kaj se letos dogaja v Wimbledonu. Imamo kar tri četrtfinaliste, kar je najboljša stvar, ki se je lahko dogodila poljskemu športu,« je dejal Jerzy Janowicz.

Danes bosta polfinale lovila tudi prva favorita za končno zmago Srb Novak Đoković in Škot Andy Murray. Če se je po opravljenem žrebu zdelo, da ima najlažji razpored Nole, se je situacija po izpadu Rafaela Nadala in Rogerja Federerja spremenila, saj ima zdaj na papirju lažje premagljive tekmece Murray. Na strani Đokovića so namreč Tomaš Berdych, David Ferrer in Juan Martin del Potro, na Murrayjevi pa oba Poljaka ter Fernando Verdasco.

Potem ko je Murray po zmagi v osmini finala opravil dvajsetminutno masažo, so se takoj pojavila namigovanja, da ima znova težave s hrbtom, zaradi katerih je moral izpustiti celoten Roland Garros. »Nič ni narobe. Zdaj, ko sem začel igrati, se ne bom več ustavljal. Da sem imel dodatno masažo, je zgolj preventivni ukrep. Nič ne smemo prepustiti naključju, zato pazimo na vsak najmanjši korak, da je z mojim telesom vse v redu,« je britansko javnost pomiril Andy Murray.