In kar je najpomembnejše – za počitnice v raju, le dobrih trideset kilometrov oddaljenem od Zadra, vam ni treba najeti posojila. Tudi na strah pred letenjem v neznano in cepljenje proti nevarnim boleznim lahko mirno pozabite.

V zavetju borovcev

Edinstveno turistično naselje v kraju Pakoštane s ponudbo »vse vključeno« je naša ekipa raziskala na pragu glavne turistične sezone. Očarali so nas čudovito naravno okolje borovcev in pinij, kristalno čisto morje in privlačna ponudba ekološkega turizma. Njegova posebnost so bungalovi iz trsja, zgrajeni v polinezijskem slogu. Udobne namestitve ponujajo tako parom in športnikom kot družinam. Na voljo so dvoposteljne, triposteljne ali štiriposteljne namestitve z možnostjo dodatnega ležišča. Ključavnico za zaklepanje svojega počitniškega zatočišča dobite na recepciji brezplačno, tudi glede sveže posteljnine si ni treba beliti glave. Vse, kar morate poleg garderobe prinesti s seboj, sta baterijska svetilka in želja po sprostitvi. Tisti pravi, brez motečih dejavnikov, ki jih prinašata moderna tehnologija in stik z zunanjim svetom.

Med hotelskim udobjem in svobodo kampa

Pustolovske počitnice boste preživeli brez elektrike, vode, televizije in radia, pa tudi avtomobilov, mopedov in koles ne boste srečali v naselju. Svoje jeklene konjičke gostje namreč pustijo počivati na zunanjih varovanih parkirnih prostorih. Skupni sanitarni prostori so seveda osvetljeni in so od vsake hišice oddaljeni največ 50 metrov. Baterije mobilnih telefonov lahko polnite na recepciji, tam so na voljo tudi računalniki, prav tako je urejena uporaba brezžičnega interneta. Za nepoboljšljive »tehnofrike« je torej poskrbljeno, za vse, ki to nismo, pa – je sploh še kaj lepšega od popolnega odklopa od vsakodnevnega stresa?

Slabe vesti zaradi brezdelja zagotovo ne boste imeli. Poležavanje na več kot kilometer dolgi plaži, ki prehaja iz skalnate v mivkasto, ter kopanje v kristalno čistem morju lahko popestrite z vragolijami v vodnem parku sredi morja. Aktiven oddih omogoča kar dvajset športnih dejavnosti: od tenisa, namiznega tenisa, košarke, odbojke na mivki do lokostrelstva, balinanja, aerobike, jadranja, juda, vaterpola, badmintona, plezanja, doživetij v adrenalinskem parku in drugih. Prav vse naštete so vključene v ceno aranžmaja, prav tako si lahko brezplačno izposodite kolo ali najamete kajak. Bližnji otočki Veliki Školj ter Žavinac Veliki in Žavinac Mali so resnično vredni ogleda, pustolovci in ljubitelji narave pa boste še bolj presunjeni nad lepotami bližnjih nacionalnih parkov – izleti v Paklenico, na Kornate, slapove Krke ali Plitviška jezera vam bodo za vselej pričarali nepozabne spomine.

Tudi lačni ne boste. Okusne in zdrave obroke s poudarkom na mediteranskih sestavinah vam bodo pripravili v samopostrežni restavraciji, kjer si lahko zajtrk, kosilo in večerjo privoščite po svojih željah in okusih.

Kjer si radi oddahnejo tudi znani obrazi

Po petinštiridesetih letih sodelovanja s francosko mednarodno verigo Club Mediterrannée se je leta 2006 Club Pakoštane preimenoval v Pine Beach Pakoštane in postal neodvisen. Današnji lastniki prav vsako leto nadgrajujejo svojo turistično ponudbo in uvajajo novosti, s katerimi privabljajo tako nove kot povratne goste. Največ še vedno naštejejo Slovencev (več kot 30 odstotkov), sledijo jim Nemci, Italijani, Avstrijci, Čehi, Slovaki, Nizozemci in Hrvati.

Zaradi bogate ponudbe športne infrastrukture se v Pine Beach Pakoštane že vrsto let na poletne priprave vračajo športniki z vsega sveta – od nogometašev in košarkarjev do tekmovalcev v borilnih veščinah. Med našim obiskom so se tam potili francoski judoisti in tekmovalci v disciplini ultimate fight, medtem ko so se v okviru ameriškega poletnega kampa tam družili mladi s skorajda vsega sveta.

To pa še ni vse. Zaradi ljubega miru, daleč stran od vrveža in v zavetju neokrnjene narave, si v dalmatinski oazi svoj oddih za dušo in telo nadvse rade privoščijo tudi medijsko znane osebnosti. Brez estradniškega pompa je denimo lani v svojem fitnes kampu menda neskončno uživala hrvaška pevka Ivana Banfić, pred leti pa sta si umirjeno lokacijo za snemanje svojega videospota za pesem Volim osmjeh tvoj izbrala pokojni makedonski pevec Toše Proeski in Antonija Šola.