Festival bodo zaključili kanadski melodični punk rockerji Billy Talent, dobitniki vidnih glasbenih nagrad – MTV Awards, MuchMusic, JunoAwards, EchoAwards … Gostovali so na vseh najvplivnejših svetovnih festivalih in bili eni izmed glavni nastopajočih tudi na največjih, kot sta na primer Rock am Ring in Rock im Park. Lani je izšel njihov novi album Dead Silence.

Isti večer bo na odru Rock Otočca nastopila znamenita kalifornijska zasedba Papa Roach.

v 20 letih delovanja so prodali več kot 18 milijonov albumov po vsem svetu. Med njimi sta kar dva postala platinasta, eden pa zlat. Njihov najnovejši album The Connection so izdali lanskega oktobra in ga letos predstavljajo na ameriški in evropski turneji. So skupina, ki skuša razbiti mejo med metalom, hardcorom, punkrockom in popom. To se kaže tudi na zadnjem albumu, ki bo tudi del programa na Rock Otočcu The Connection. Kritiki so ga označili kot »morda najbolj sodobno zveneč album benda, čeprav je še vedno spoštljiv do nu-metal zvoka. Gre za pogumen podvig z dodanimi elektro efekti. Tudi po 20 letih ostajajo samosvoji in vsemu navkljub divji in ostri. Celo bolj kot smo mislili doslej.«

Nastop pred Papa Roach bo z vsemi zaslugami pripadel naši punk zasedbi Niet, ki je leta 2008 s svojo vrnitvijo v Sloveniji povzročila pravo evforijo. Marsikaj nepričakovanega lahko pričakujemo od vedno provokativno atraktivnih Hrvatov Let 3.

Veterani Rudolfovo

Pred njimi se bomo s »poklonom za zasluge« zahvalili novomeški skupini Rudolfovo, ki je nastopila na prvem Rock Otočcu leta 1976 in so v tistih časih za Novo mesto pomenila to, kar so v svojih, za Liverpool pomenili Beatli. Pred časom je Cveto Šali, član in avtor ter soavtor mnogih pesmi te legendarne skupine, zasnoval zasedbo Generacija Rudolfovo. Melodije 70-ih let se v originalni izvedbi spogledujejo s poetiko nekega obdobja, ki so ga zaznamovali bandi, kot so The Doobie Brothers, Steely Dan, Allman Brothers in seveda Rudolfovo.

Skupina, ki je ne smejo zamuditi glasbeni poznavalci je srbska blues rock zasedba Šinobusi. Pred njimi z evropske turneje prihajajo k nam Tržačani Doppia personalita, iz Firenc funky zasedba A free mama in pa mladi zmagovalci Vičstocka Koala Voice.

Nosilec petkovega večera je ta trenutek najpomembnejša glasbena zasedba s prostorov nekdanje Jugoslavije Dubioza kolektiv. O tem priča tudi podatek, da ima njihova pesem Kažu v zadnjih dveh mesecih na youtubeu že več kot milijon in pol ogledov. Njihova zvrst, kjer se prepletajo punk, reggae, dub, ska in rock je prava podlaga močnim političnim sporočilom. Postajajo resen evropski festivalski bend. Pred njimi bodo na odru Rock Otočca Mi2, ki ta trenutek v Sloveniji najbolj polnijo rockerska prizorišča in pa Elvis Jackson, s strani novinarjev največkrat proglašeni za najboljšo slovensko koncertno skupino. Za bluesovsko-rockerski pridih Jaggerja, Johna Fogertyja in podobnih bodo s svojimi skladbami iz zadnje plošče poskrbeli Hamo @ Tribute 2 Love. Za okus primorske pa bo poskrbela že vseslovensko uveljavljena skupina Eskobars. Pred njo bodo nastopili zmagovalci letošnjih predizborov DreamOn ter Alice Blue, Bottomline in Adaun, ki so se na festival prav tako uvrstili preko predizborov. Festival bodo otvorili zmagovalci internetnega izbora Spletni talenti - skupina John Doe.

Po končanih nastopih na glavnem odru sledi v zimsko-letnem vrtu običajno rockotoško druženje z rock hiti, ob bazenih bo umirjena chill out glasba, v notranjih prostorih pa elektronski party.

Stand up za smeha željne

Dnevni program je nastajal v sodelovanju s skupino Spletni talenti. Za obilo smeha bodo trinajstič zapored poskrbeli improgledališčniki Improleptika, s stand up nastopi se bosta predstavila JONAS Žnidaršič in Goran Furjan. Svoje telesne spretnosti bodo predstavljali različni artisti, od žonglerjev, akrobatov, monociklistov, grafiterjev do vrvo- in drugih -hodcev. Ob raznih delavnicah bo organizirana tudi šola potapljanja.

Dnevno in nočno kopanje je vključeno v ceno. Ta pa je v predprodaji za 1 dan 26 € in za 2 dni 41 €. Na prizorišču bodo vstopnice po 29 in 49 €. Organizatorji predvsem ljubljanskim obiskovalcem priporočajo uporabo mestnega prevoza. Po običajnem voznem redu do prizorišča vozijo linije 6, 8 in 11. Vso noč bodo na 20 minut vozili dodatni avtobusi s prizorišča do Bavarskega dvora.