Direktor Kulturnega doma Janeza Bernika Milan Marinič je povedal, da so obiskovalci Mestnega kina navdušeni nad kakovostjo slike, ki jo omogoča novi digitalni projektor, navdušeni pa so tudi zato, ker si bodo zdaj lahko tudi v Domžalah ogledali filmske uspešnice kmalu po premierah, česar jim prejšnji projektor ni omogočal, saj novih filmov ni bilo na 35-milimetrskem traku. Tudi poletnega kina si s starim projektorjem niso mogli omisliti.

Poletni filmski program bodo vrteli ob četrtkih, petkih in sobotah, vse predstave se bodo začenjale ob 21.15. Vstopnice po štiri evre bo mogoče kupiti uro pred predstavo pri blagajni ob paviljonu, kjer bodo ob 19. uri vsak večer odprli tudi filmski bar. Kinodvorano na prostem bodo ogradili zgolj z začasno mobilno ograjo.

Nakup novega projektorja sta omogočila občina in Slovenski filmski center. V sklop naložbe sodijo tudi stoli za poletni kino. Julija bosta na sporedu tudi dva slovenska filma, Srečen za umret in Vaje v objemu. Sicer pa bodo v poletnem kinu zavrteli nekaj filmov, ki so jih Domžalčani že videli v Mestnem kinu, nekaj pa jih bodo zavrteli premierno. Če bo vreme slabo, bodo predstave odpadle. V avgustu bodo Domžalčani z novim projektorjem in poletnim kinom gostovali tudi v Kamniku, kjer bodo obogatili poletni kulturni festival. av