Kolesar ekipe Orica GreenEdge je v zaključku ugnal Slovaka Petra Sagana, ki je bil drugi že včeraj, in Španca Joseja Rojasa. V skupini 89 kolesarjev sta bila tudi oba slovenska predstavnika. Jani Brajkovič (Astana) je zasedel 38., Kristijan Koren (Cannondale) pa 84. mesto.

Strokovnjaki so napovedovali, da bo v tretji etapi prišlo do pobega in da imajo v razgibani etapi ubežniki veliko možnosti, da se eden izmed njih tudi okiti z etapno zmago. Do daljšega pobega je res prišlo, a ekipa Radioshack-Leopard, ki je po zaslugi Belgijca Jana Bakelantsa branila rumeno majico, s pomočjo nekaterih drugih ekip - v Cannondalu je spet veliko dela opravil Koren, ni dovolila, da bi se etapa končala brez sprinta večje skupine.

"Ekipa je opravila fantastično delo. Niti v enem trenutku ni bilo panike, tako da smo brez večjih težav ubranili vodstvo. Jutri bo v ekipnem kronometru težje, a nismo brez upanja," je dejal vodilni v skupnem seštevku Bakelants, ki ima sekundo prednosti pred Francozom Julienom Simonom in Gerransom in še več kot 60 kolesarji, med katerimi je tudi Brajkovič, ki zaseda 64. mesto. Koren zaostaja pet minut in 39 sekund, trenutno je na 91. mestu.

Sprint tretje etape, v katerem zaradi zahtevnosti trase niso sodelovali specialisti za to prvino, je bil zelo izenačen, odločal je šele fotofiniš. Ta je pokazal, da je Gerrans premagal Sagana, s tem pa je zmagovalec etap na vseh treh največjih dirkah, zabeležil svojo četrto letošnjo zmago in drugo na Touru.

"Etapa se je fantastično razvijala, vse se je dogajalo po mojem okusu. Tudi užival sem, saj imam preizkušnje, ki so podobne ardenskim klasikam, zelo rad. V sprintu seveda nisem bil prepričan, da bom zmagal, saj Sagana ni lahko premagati, a mi je uspelo, tako da sem ponosen," je bil na cilju vesel Gerrans. Razočaran ni bil niti Sagan, ki je spet oblekel zeleno majico. To je lani na koncu tudi odnesel domov.