Zaradi eksplodirane pnevmatike se je v težavah znašlo nemalo dirkačev, direktor dirk Charlie Whiting pa je kasneje priznal, da bi dirko skoraj odpovedal. »Resno sem razmišljal o rdeči zastavi. Mislim, da čemu takemu v zgodovini formule 1 še nismo bili priča,« je bil kritičen Whiting.

Še mnogo ostrejši pa je bil odziv dirkačev, ki ne izključujejo, da bodo VN Nemčije prihodnji teden bojkotirali. »O tem se bomo zagotovo pogovorili. Sem stoodstotno prepričam, da so nezadovoljni prav vsi dirkači in ne samo tisti, ki so imeli dejansko težave. Ne želim napovedati stavke, saj si s tem nočem nakopati težav, a to je ena izmed možnosti, s katero lahko poskrbimo za našo varnost,« je bil odkrit Ferrarijev voznik Felipe Massa, z njim pa se je strinjal tudi stanovski kolega pri McLarnu Jenson Button.

»Če obdržimo te pnevmatike, bodo nastopile težave. Dirka je bila prava farsa! Težave so zelo očitne in tega ne bomo znova dopustili,« ogorčenja ni skrival Anglež.

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt je Pirelli že povabil na sredin sestanek športne delovne komisije, kjer bo od dobavitelja pnevmatik terjal pojasnila, medtem ko je šef Red Bulla Christian Horner Pirelli pozval, da v uporabo vrne pnevmatike iz lanske sezone. A pri tem se poraja vprašanje, ali imajo Italijani gume sploh na zalogi.