Omenjena letalska družba ocenjuje, da jih vsak dodatni kilogram na krovu stane 0,05 dolarja na uro letenja, nova politika zaposlovanja pa jim bo tako letno prihranila 500.000 dolarjev. Predstavnik za odnose z javnostmi letalske družbe GoAir je za CNN zanikal, da bi bila njihova politika spolno diskriminatorna, je pa potrdil, da je razmerje med spoloma pri njihovem kabinskem osebju 40:60, pri čemer je več moških. Potrdil je tudi, da težijo k temu, da bi razmerje približali k normativom, ki zapovedujejo 30 odstotkov stevardov in 70 odstotkov stevardes.

Posluževali naj bi se tudi drugih prijemov, s katerimi bi zmanjšali obteženost leta. »Zmanjšali smo obseg revij, ki jih delimo potnikom na letalu,« je povedal direktor letalske družbe Giorgio De Roni za in dodal, da so od sedaj tudi prenosne boje s pitno vodo manj napolnjene, saj med poletom porabijo le 35 do 40 odstotkov te vode.

130 stevardov letalske družbe GoAir ne bo utrpelo nikakršnih posledic, politika zaposlovanja se bo nanašala le na novo zaposlovanje. Letalska družba namreč pričakuje, da bodo v naslednjih sedmih letih zaposlili kar 2000 novih stevardes in stevardov, ter pilotov.