Kittel, ki bo v nedeljo nosil majico skupno vodilnega, je dobil svojo prvo etapo na francoski pentlji. Uvodna etapa je bila precej kaotična. Prireditelji so spreminjali mesto ciljne črte, med drugim je na njej obstal avtobus ekipe Orica-GreenEdge, ki so ga umaknili v zadnjem trenutku. Zaradi te zmede so vsem kolesarjem pripisali isti čas.

Prav tako so etapo zaznamovali številni padci, med drugim tudi eden malo pred ciljem, ki je iz bitke za etapno zmago med drugimi izločil tudi favorizirana Petra Sagana in Marka Cavendisha, ki sta sicer varno prišla do cilja, a izgubila možnosti za sprinterski obračun. Zato pa je bil ob pravem času na pravem mestu Kittel, ki je v ciljni ravnini napadel iz ozadja in z močnim finišem uničil tekmece.

"Moja ekipa je res dobro skrbela zame, hvala vsem. Videl sem tisti padec pred ciljem, a nisem vedel, kdo vse je bil vanj vpleten. Sprva smo bili malce zmedeni, kaj zdaj storiti, no, očitno smo dovolj hitro to ugotovili," je po zmagi povedal Kittel, ki za zmedo s ciljno črto ni vedel.

Na dirki tekmujeta tudi Slovenca Jani Brajkovič (Astana) in Kristijan Koren (Cannondale), ki ju tokrat ni bilo povsem v ospredju. Brajkovič je ciljno črto prečkal v času zmagovalca na 180. mestu, Koren pa je bil 187.

Kolesarje bo druga, 156 kilometrov dolga etapa vodila od Bastie do Ajaccia.