Skupno vodstvo je zadržal Avstralec Simon Gerrans (Orica GreenEdge).

Etapo so zaznamovali številni padci v skupini, med drugim je do popolnega kaosa zaradi padca prišlo tudi v ciljni ravnini. Tako je moralo s kolesa stopiti praktično več kot pol karavane, padec je zaustavil tudi oba slovenska predstavnika, ki pa sta tako kot favoriti za skupno zmago vseeno dobila čas zmagovalca.

Sredina etapa je bila razgibana, odvijala pa se je povsem po napovedih. Edino vprašanje je bilo, ali bo šesterica ubežnikov, ki je imela že več kot 12 minut prednosti, zdržala do konca ali ne. Na koncu je glavnina zadnjega ubežnika (Astaninega Alekseja Djačenka) ujela štiri kilometre pred ciljem, nato pa se je začel boj sprinterskih ekip, ki ni postregel s presenečenjem, tako da se je zanesljive zmage veselil sprinterski "kralj" Cavendish.

"V prvi etapi je mene zaustavil padec, tako da se nisem mogel boriti za zmago, tokrat je ta nesreča doletela druge, predvsem tu mislim na zmagovalca uvodne etape Marcela Kittla. Moja ekipa je bila tokrat mnogo bolj previdna in me je varno pripeljala do sprinta, na razgibani progi pa smo morali kar garati, da smo ulovili ubežnike. Upam, da je to začetek zbiranja etapnih zmag, želim si jih še kar nekaj," je na cilju dejal zmagovalec.

Kolesar z otoka Man bo imel naslednjo priložnost že v naslednji etapi, ki se bo končala v Montpellierju, kjer je že zmagal leta 2011, ko je dirka zadnjič gostovala v tem mestu. Šesta etapa bo po napovedih lažja kot peta, zato spet pričakujejo sprinterski obračun.