Razstava o Da Vinciju obsega več kot 200 interaktivnih eksponatov, med katerimi je 75 mehaničnih izumov v naravni velikosti.

Potujočo razstavo, ki jo je pripravila skupina Grande Exhibitions v sodelovanju z italijanskim muzejem Il Genio di Leonardo da Vinci ter Pascalom Cotto iz Lumiere Technology iz Francije, so si v šestih letih ogledali milijoni obiskovalcev v več kot 40 mestih po vsem svetu.

Vrhunski renesančni umetnik in vsestranski raziskovalec Leonardo Da Vinci (1452-1519), ki velja za genialno osebnost, je na razstavi predstavljen kot izumitelj, slikar, znanstvenik, anatom, inženir, arhitekt, kipar in mislec.

Na razstavi sta med drugim na ogled posebna predstavitev Da Vincijeve Mone Lize ter faksimile Leonardovih kodeksov. Predstavljene so tudi interaktivne naprave v naravni velikosti, ki so jih po predlogah v Leonardovih kodeksih izdelali italijanski obrtniki. Med drugim gre za zamisli o avtomobilu, helikopterju, jadralnem letalu in potapljaški obleki. Postavitev vključuje tudi dokumentarna filma o Da Vincijevem življenju in delu.