Javnost tedaj ni izvedela zgolj, kakšno dobro mnenje je imela leta 2009 Forstnerič Hajnškova o županu Kanglerju in kako slabo o svojih novinarskih kolegih, ki jih je imenovala »pizde« in »mrčes«. Razkrilo se je tudi, da je prejemnica občinske Glazerjeve nagrade pisala odgovore Kanglerju na nekatere novinarske zapise. In da je bila vsaj pasivno, če ne celo aktivno vpletena v organizirano spletno blatenje Večerovih člankov, ki so kritizirali Kanglerja. V tej »spletni« gverili je bil med aktivnejšimi tudi njen soprog Ivan Hajnšek.

Po razkritju prisluhov Forstnerič Hajnškova v Večeru ni objavila niti enega članka več. O tem, kako so se v Večeru lotili napovedanega očiščenja od slabega v lastnih vrstah, pa ni bilo še nič zapisanega. Zato smo vprašali Katjo Šeruga. »Raziskali smo vse možnosti, tako z vsebinskih kot delovnopravnih vidikov,« nam je odgovorila urednica, »na koncu pa se je kot edina izvedljiva rešitev izkazala premestitev novinarke na delovno mesto koordinacijsko-organizacijske narave, kjer nima možnosti objavljanja člankov. Kako dolgo bo trajala ta prepoved, je diskrecijska pravica odgovornega urednika.«

Iz neuradnega vira smo izvedeli, da krivdna odpoved delovnega razmerja ni bila možna zato, ker je od spornih dejanj preteklo več kot pol leta, kar je skrajni zakonski rok za tak ukrep. V sporazumno odpoved pa Forstnerič Hajnškova ni pristala. Zato ostaja zvesta mariborski medijski hiši, v kateri bo do nadaljnjega urejala članke regijskih strani in usmerjala terensko delo kolegov in kolegic.