McCarthyjeva je tako postala 500. oseba na seznamu obsojencev, ki so jih usmrtili v Teksasu, odkar so leta 1982 ponovno uvedli smrtno kazen. V zaporu v mestu Huntsville so njeno življenje ugasnili s smrtonosno injekcijo. Teksas je z naskokom prvi po številu eksekucij v ZDA. Po podatkih zveznega informacijskega centra o smrtnih kaznih v Washingtonu je na drugem mestu Virginia s skupaj 110 usmrtitvami, tretja pa Oklahoma (105). Po podatkih omenjenega centra so po letu 1976 v ZDA usmrtili 1338 obsojenk in obsojencev.

Kimberly McCarthy je več kot 15 let čakala na izvršitev kazni. Leta 1997 je potrkala na vrata svoje 71-letne sosede Dorothy Booth, upokojene profesorice. Prosila jo je za skodelico sladkorja, ko pa jo je ženska spustila v stanovanje, jo je z nožem zabodla do smrti. Prisvojila si je poročni prstan pokojnice, tako da je žrtvi odrezala prst.

V Teksasu na usmrtitev čaka še 282 obsojencev. Medtem ko se javno mnenje v ZDA vse bolj nagiba k odpravi smrtni kazni, v Teksasu s tem nimajo težav. Nasprotuje ji le 21 odstotkov prebivalstva te države.