Zveza prijateljev mladine ponuja pester program počitniških aktivnosti

Po celi Sloveniji bodo mladi lahko obiskovali počitniško varstvo z raznolikimi delavnicami, med drugim bodo potekale računalniške, ustvarjalne in športne delavnice. Poleg tega se bodo v celotnem času počitnic odvijala tematska letovanja za otroke v Piranu, Savudriji in Poreču. Otroci se lahko udeležijo različnih tedenskih taborov. V Kranjski gori bosta tako potekala nogometni in plezalni tabor. Poleg športnih aktivnosti bodo potekale tudi delavnice z izobraževalnim poudarkom, tako bo na območju Idrije potekal tečaj slovenskega jezika za priseljene otroke, v Ljubljani pa bodo otroci lahko v okviru celodnevnega počitniškega varstva obiskovali aktivne jezikovne počitnice.

Otroci lahko v okviru medgeneracijskih ustvarjalnic četrtke in torke v juliju v Kopru kakovostno preživijo s svojimi dedki in babicami. Zveza pa tudi letos organizira tradicionalne zdravstvene kolonije za otroke na različnih lokacijah po slovenski in hrvaški obali.

Na počitnice tudi ljubljanski živalski vrt

V prestolnici bodo otroci lahko počitnice preživeli tudi v ZOO Ljubljana, kjer se bodo pod strokovnim vodenjem srečevali z živalmi, jih spoznali in hranili. Počitnice v živalskem vrtu so namenjene otrokom od 5 do 9 let in učencem 1., 2. in 3. razreda devetletne osnovne šole. Na počitnicah v ZOO bodo lahko otroci tudi ustvarjali na delavnicah in brali pravljice. Otroci od osmih let naprej pa bodo lahko meseca avgusta sodelovali tudi na počitnicah s konji.

Tisti, ki bi počitnice v glavnem mestu radi preživeli športno, se lahko odločijo za programe na mestnih kopališčih. Na kopališču Ilirija bo potekalo poletno varstvo otrok z učenjem plavanja na odprtem bazenu. Na voljo so dvotedenski celodnevni ali dopoldanski tečaji. Vsi vaditelji so strokovno usposobljeni za delo z otroki. Tudi na letnem kopališču Kodeljevo avgusta organizirajo počitniško varstvo. Program poleg plavalnih tečajev vsebuje tudi športne aktivnosti na suhem, tekmovanja v mnogoboju in športne aktivnosti v vodi.

Na svoj račun bodo lahko prišli tudi kulturni navdušenci. Pionirski dom avgusta za otroke od sedmega leta pripravlja poletno gledališko šolo. Kot šola z najdaljšo tradicijo poučevanja tujih jezikov v Sloveniji pa vpisujejo v številne začetniške in nadaljevalne tečaje tujih jezikov za otroke od četrtega leta starosti naprej. Pripravljajo tudi številne ustvarjalne delavnice, mlade znanstvenike pa vabijo na znanstvene tečaje. Poleg tega organizirajo tudi šolo glasbenih inštrumentov.

V Parku Tivoli in v delavniških prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra bodo za otroke med šestim in štirinajstim letom starosti potekale tudi brezplačne likovne delavnice, ki jih bodo vodile umetnice in umetniki. Ti bodo otroke na igriv način popeljali v svet ustvarjanja.