Nastop dvainštiridesetletne Date-Krumm med 32 najboljšimi na tretjem turnirju za veliki slam v sezoni pomeni, da je Japonka prehitela Britanko Virginio Wade, ki je v ta del tekmovanja z 39 leti in 361 dnevi prišla leta 1985.

Na ženskem in moškem delu turnirja po silovitih sredinih pretresih ni bilo večjih presenečenj. Kitajka Li Na, šesta nosilka, je ugnala Romunko Simono Halep, uspešna pa sta bila tudi sedmi nosilec Tomaš Berdych iz Češke in Juan Martin del Potro, osmi nosilec iz Argentine.

Številne poškodbe so dale Sereni misliti

"Ko sem videla vse padce, vse spodrsljaje, ki so se zgodili, sem se malo bolj zavedala, da je tudi pred menoj pomembna tekma, bila sem bolj nervozna," je priznala Williamsova, ki je prišla do svoje 33. zaporedne zmage na istem igrišču, na katerem si je Belorusinja Viktorija Azarenka v ponedeljek poškodovala koleno. "Pred tekmo sem si dejala, da moram ostati zbrana, da se je to zgodilo precej prej. Ostala sem zbrana," je dodala Williamsova, ki je priznala, da sta tudi njo presenetila zgodnja poraza Švicarja Rogerja Federrerja in Marije Šarapove.

Murray izzval Sereno

Andy Murray, drugi s svetovne moške lestvice, pa je izzval Sereno Williams, prvo žensko na letvici WTA, na dvoboj v Las Vegasu ter se s tem odzval na uporabnika Twitterja, ki je trdil, da lahko Williamsova premaga moške tekmece. "Trenutno se sicer povsem osredotočam na svoj petkov dvoboj s Tommyjem Robredom ... Williamsova je izjemna igralka, mislim, da bi ljudi zanimala primerjava teniških slogov moškega in ženske. To se je že ugodilo v preteklosti, ko sta se pomerila Jimmy Connors in Martina Navratilova. Kaj menite o Las Vegasu kot prizorišču?" je med drugim v svoji kolumni za BBC napisal Murray.

Serena bi igrala s spremenjenimi pravili

Serena je za to slišala na novinarski konferenci po zmagi nad francosko najstnico in kvalifikantko Garcio in se je ponudbe takoj razveselila, vendar pa je priznala, da bi morala imeti rahlo prednost, ki bi jo določili pred dvobojem na peščenem igrišču, da bi se nekoliko zmanjšale Škotove prednosti. "Me je izzval? Resno? To bi bilo zabavno. Dvomim, da bi lahko dobila točko. Je eden izmed trojice, s katero si sicer res ne želim igrati. Mogoče bi morala igrati z malo spremenjenimi pravili. On ne bi smel servirati. Sama bi morala imeti pri servisu na voljo avenijo, on pa bi moral igrati brez nog," je dejala Williamsova.

Vprašanje je, če bo v resnici prišlo do tega dvoboja, ki bi spominjal na "dvoboj spolov" pred 40 leti, ko je takrat 55-letni Bobby Riggs, zvezdnik tridesetih in štiridesetih let prejšnjega stoletja, igral z legendarnima Margaret Court in Billie Jean King. Leta 1973 je Riggs najprej zlahka dobil partijo s Courtovo, nato pa ga je izzvala še Kingova in ga v Houstonu premagala, kar je še dodatno spodbudilo gibanje za ženske pravice. Leta 1992 je Jimmy Connors v Las Vegasu premagal Martino Navratilovo.