CSR Europe, vodilna evropska poslovna mreža za družbeno odgovornost podjetij, in Business in Community (BITC) sta razglasila nagrajence prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks. Med 60 nagrajenci sta tudi dve slovenski podjetji, Informa Echo s projektom »Iniciativa Energija si« v kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij in BTC s projektom »BTC City in ženski smučarski skoki« v kategoriji velikih podjetij.

Razpis je potekal v kar 29 evropskih državah. Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Evropska nagrada družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji poteka pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje.

»Nagrada za najboljše evropske družbeno odgovorne podjetniške prakse je pokazala, da se slovenska podjetja vedno bolj zavedajo strateškega in dolgoročnega sodelovanja z nepodjetniškimi organizacijami na področju družbene odgovornosti. Le tako zastavljena partnerstva resnično prinašajo trajnostno dodano vrednost, tako za podjetje kot širšo družbo in lahko predstavljajo korak k bolj strateškem vključevanju družbene odgovornosti v vsakodnevne poslovne operacije«, je povedal vodja sekretariata Mreže za družbeno odgovornost Slovenije in direktor Ekvilib Inštituta Aleš Kranjc Kušlan.