Nova sezona lige Ebel je iz dneva v dan bližje. Vedno bolj zapolnjen pa je tudi seznam domačih hokejistov, ki bodo v sezoni 2013-14 nosili zeleno-beli dres.

Aleš Sila je za prvo moštvo zmajev debitiral s 16 leti. V sezoni 2007-08 se je preizkusil v severnoameriški mladinski ligi NAHL, kjer je zbral 18 nastopov za Springfield Jr. Blues. Po sezoni se je vrnil pod Rožnik ter za zmaje 61-krat stopil med vratnici v ligi Ebel. V tem času je bil član slovenske izbrane vrste na dveh svetovnih prvenstvih divizije I. Sredi sezone 2010-11 se je preselil v Gradec k takratnemu drugoligašu ATSE. Po propadu članskega moštva se je vrnil v Slovenijo. Zadnje leto je bil član zaloške Slavije, s katero je osvojil 2. mesto v ligi INL ter v državnem prvenstvu. V premierni izvedbi lige INL je bil Sila najboljši vratar tekmovanja. Na 35 tekmah je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno petkrat.

Za Andreja Hebarja bo nova sezona že sedma v dresu HDD Telemach Olimpija. Potem ko je lansko sezono pričel pri Medveščaku, se je sredi decembra vrnil k zmajem. V ligi Ebel je za zeleno-bele odigral 25 tekem, na katerih je dosegel 14 točk (7+7). Ob koncu sezone je s petimi podajami svoj kamenček dodal tudi k mozaiku ob ubranitvi slovenske krone.

Dvajsetletni Mariborčan Žiga Pešut bo v Tivoliju znova zdražil moči s svojim nekdanjim mladinskim soigralcem Miho Verličem. Po igranju za mlajše selekcije mariborskih lisjakov se je levo-krilni napadalec pred sezono 2009-10 odločil za odhod v tujino. Postal je član švedskega Grumsa, za katerega je igral tako v mladinskih selekcijah do 18 in do 20 let. Ob dobrih igrah je priložnost dobil tudi v članski konkurenci, kjer je v 3. švedski ligi, na šestih tekmah dosegel sedem golov ter eno podajo. Iz Švedske ga je hokejska pot vodila na Češko, kjer je v mladinski ligi oblekel dres Slezan Opave ter Mlade Boleslav. Član Mlade Boleslav je bil tudi v minuli sezoni, a prave priložnosti ni dobil. Ob koncu sezone je kot posojen igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk.