PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Pokal konfederacij

Španija-Italija/oba gol/
1
Osebno ta turnir jemljem kot ekshibicijo, zato poravnanih kvot na to, da nocoj obe moštvi najdeta mrežo pač ne mislim le gledati. Lucidnost furije v zadnjih letih ni vprašljiva, Italijani pa imajo v Super Mariu napadalca, ki res ne potrebuje veliko prostora za gol. Pričakujem kar pestro tekmo s po vsaj enim zadetkom na vsaki strani.

Tenis - WTA - Wimbledon

Martič P.-Pliskova Ka.
2
V matineji bi za favoritinjo prej postavil Čehinjo, ki je bila v prvem krogu prepričljivo boljša od Petrove. Ob kar 13 asih je bila mlada Pliškova izjemno učinkovita pri začetnem udarcu, saj je Rusinji ponudila le eno (!) samo priložnost za odvzem servisa. Če spremljate letošnji turnir, potem vam je lahko jasno, da ima servis ogromen pomen, omenjen element igre pa v tem duelu ni na strani Hrvatice.

Tenis - WTA - Wimbledon

Pironkova T.-Zahlavova St/2:0/
Z
Po katastrofalnem začetku sezone (2-15!) je Pironkova v Wimbledonu končno prišla na "svoje". Gre za turnir, kjer je leta 2010 igrala polfinale in leto kasneje čtrtfinale, letos pa začela z atomsko predstavo ter z le eno oddano igro izločila Pavljučenkovo. Če ji uspe vsaj približno ponoviti torkovo predstavo, bi se Bolgarki skoraj morala posrečiti uvrstitev med 32 najboljših. Nasprotnica namreč ni noben "bav-bav".

Tenis - WTA - Wimbledon

Robson L.-Duque Marino M./2:0/
Z
Eden izmed lepših parov danes. Lauri Robson se je menjava trenerja očitno obrestovala, saj je s predstavo v 1. krogu britanskim medijem dala odlično "kost za glodanje", češ - zdaj bomo pa lahko še v ženski konkurenci sanjali o vrhunskem rezultatu. Devetnajstletna domačinka je prvi niz proti Kirilenkovi v torek dobila kljub temu, da Rusinja ni storila niti ene same nevsiljene napake, veliko pa obeta tudi podatek o kar 31-tih winnerjih! Če je šlo prek desete nosilke, potem niti "peskašica" iz Kolumbije ne bi smela biti prevelik zalogaj. 

Tenis - ATP - Wimbledon

Raonič M.-Sijsling I./+1,5/
2
Tako razgibanega Wimbledona ne pomnim - favoriti letijo ven kot po tekočem traku, zato denimo poraz Raonica proti Sijslingu sploh ne bi mogli več šteti kot presenečenje. Nizozemec ima dejansko zelo dober začetni udarec in verjamem, da bo črnogorski Kanadčan garal za brejk  "šanse". Tule mi vse skupaj diši po teniškem maratonu, zato bom poskusil z hendikepom na Sijslinga. Predlagam, da stavo vseeno krijete s točnim rezultatom 3:1 za Raonica.