V drugem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu se je poslovil tretji nosilec tekmovanja Švicar Roger Federer. S 6:7 (5), 7:6 (5), 7:5 in 7:6 (5) je nekdanjo številko 1 moškega tenisa premagal Ukrajinec Sergej Stahovski.

V napetem dvoboju, v četrtem nizu je imel Federer že dve žogi za niz, ki pa ju ni izkoristil, je mirnejše živce zadržal Stahovski. Ko se je igra v četrtem nizu prevesila v tie-break, je Ukrajinec zaigral vrhunsko in vknjižil največji uspeh kariere. V njegovo korist so na današnjem dvoboju govorili neubranljivi prvi servisi, dosegel pa je tudi več winnerjev, medtem ko je Federer napravil manj neizsiljenih napak in imel boljši odstotek prvega in drugega servisa.

"Zdaj ne morem govoriti, še vedno ne verjamem, kaj se je zgodilo. Prevevajo me čustva, presenečen sem in presrečen. Najprej igrati proti Rogerju Federerju in prikazati dobre igre ... Ne vem, danes sem upal le, da bom dobil priložnost pokazati kaj znam. Malo sem bil presenečen, ko sem začel dobivati igre, ko sem vodil za break ... Zmage ne morem pojasniti, lahko rečem le, da je šlo za čarovnijo. Zame je bil to fantastičen dan, pomagalo mi je tudi, da je zame na tribuni navijala tudi moja soproga, za kar se ji tudi zahvaljujem," je po dvoboju dejal presrečni Stahovski.

Številne predaje zaradi poškodb

Najbolj zveneče ime, ki ga je poškodba stala boljšega rezultata na sveti travi je Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je morala nadaljnje nastope odpovedati zaradi poškodbe desnega kolena. Druga nosilka je poškodbo staknila ob zmagi v 1. krogu nad Portugalko Mario Joao Koehler. Azarenka bi sicer v 2. krogu morala igrati z Italijanko Flavio Pennetta.

V moškem delu turnirja se je kar pet dvobojev končalo praktično brez boja. Ameriški teniški igralec John Isner, ki je leta 2010 igral najdaljši dvoboj v zgodovini grand slama v Wimbledonu, je danes v 2. krogu že pri izidu 1:1 v prvem nizu zaradi poškodbe kolena predal dvoboj Francozu Adrianu Mannarinu.

Predčasno je dvoboj končal Radek Stepanek, ki je proti Jerzyju Janowiczu zaostajal z 2:6 in 3:5, ko se je zaradi poškodbe dokončno predal. Smolo pa je imel tudi Hrvat Marin Čilić, ki si je poškodoval levo koleno, zaradi česar je moral predati dvoboj drugega kroga proti Francozu Kennyju De Schepperju.

Na igrišče pa zaradi poškodbe rame danes ni stopil Steve Darcis, ki je v ponedeljek senzacionalno premagal Rafaela Nadala. 29-letni Belgijec, sicer šele 135. igralec sveta, bi se moral v 2. krogu pomeriti s Poljakom Lukaszem Kubotom. Ta se bo za preboj med najboljših 16 meril z boljšim iz dvoboja med Benoitom Pairejem in Stephanom Robertom.

Da je današnji dan za teniške igralce resnično zaklet, pa priča tudi poškodba Francoza Joa-Wilfrieda Tsongaja. Slednji je pri izidu s 6:3, 3:6 in 3:6 predal dvoboj proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu.

Konec za Šarapovo, Murray brez težav

Tretja nosilka na ženskem delu turnirja v Wimbledonu Rusinja Marija Šarapova je izgubila dvoboj drugega kroga. Od zmagovalke tega turnirja leta 2004 je bila danes s 6:3 in 6:4 boljša portugalska kvalifikantka Larcher de Brito, 131. igralka sveta.

Šarapova je izgubila vsega nekaj ur po tem, ko je druga nosilka turnirja Belorusinja Viktorija Azarenka svoj dvoboj drugega kroga predala zaradi poškodbe. Larcher De Brito se bo zdaj za uvrstitev v osmino finala pomerila z Italijanko Karin Knapp.

Presenečenja pa ni dopustil britanski teniški igralec Andy Murray, ki si je zagotovil napredovanje v tretji krog. Drugi nosilec je s 6:3, 6:3 in 7:5 premagal Tajvanca Yen-Hsun Luja.