Đoković, ki je na wimbledonski travi slavil leta 2011, se je z nemškim tekmecem še najbolj namučil v drugem nizu. "Velik užitek je bilo igrati pred polnim centralnim igriščem proti zvitemu tekmecu Mayerju. Na voljo ima veliko udarcev in njegova igra je dobro prilagojena travnati površini. Za uvodni dvoboj sezone na travi sem prikazal zelo dobro igro. Čeprav sem mislil, da lahko igram bolje. Normalno je, da še vedno iščem ritem in se prilagajam podlagi ter gibanju," je dejal srbski teniški zvezdnik.

Drugi krog si je priigral tudi osmi nosilec, Argentinec Juan Martin del Potro. S 6:2, 7:5 in 6:1 je odpravil Španca Alberta Ramosa. Tretjepostavljeni David Ferrer, finalist OP Francije, je s 6:1, 4:6, 7:5 in 6:2 premagal Argentinca Martina Alunda. Nadaljevanje sta si priborila tudi 12. in 13. nosilec, Japonec Kei Nišikori, ki je bil s 6:2, 6:4 in 6:3 boljši od Avstralca Matthewa Ebdna, Nemec Tommy Haas pa je s 6:3, 7:5 in 7:5 ugnal Rusa Dmitrija Tursunova.

Branilka naslova Williamsova, ki lovi šesto zmago v Wimbledonu in 17. na največjih turnirjih, je proti Minellovi zabeležila 32. zaporedno zmago na sveti travi, za katero je potrebovala le 57 minut. Američanka je zmagala 75. tekmo od zadnjih 78. "Nikoli ne razmišljam o nizih, vsako tekmo jemljem posebej. Prihod na igrišče je bil nekaj posebnega, ker sem branilka naslova. Igrala sem odlično," je povedala ameriška igralka. Za mesto med 32 najboljšimi se bo v drugem krogu pomerila s francosko kvalifikantko Caroline Garcia.

Od nosilk se je poslovila Rusinja Marija Kirilenko, lani četrtfinalistka, ki jo je izločila domačinka Laura Robson. Osemintrideseta igralka sveta je Rusinjo premagala s 6:3 in 6:4. "To je zame zaradi živčnosti in igranja pred domačimi gledalci nekaj velikega," je ob velikem uspehu sporočila Robsonova.

V drugi krog se je prebila tudi najstarejša igralka na grand slamu, Japonka Kimiko Date-Krumm, ki bo čez tri mesece dopolnila 43 let. Japonska veteranka je s 6:0 in 6:2 premagala 18-letno Nemko Carino Witthöft, ki je bila stara štiri leta, ko je Japonka prvič zaigrala v Wimbledonu. V ženskem delu turnirja so si od nosilk drugi krog zagotovile še Poljakinja Agnieszka Radwanska, Kitajka Li Na in Avstralka Samantha Stosur.