Direktor Zupančič obžaluje, da bazena niso mogli odpreti že minuli teden, ko so bile temperature izjemno visoke, in pojasnjuje, da odprtje že leta načrtujejo na zadnji šolski dan in so bila tako načrtovana tudi letošnja obsežnejša obnovitvena dela, za katera so potrebovali vsaj teden dni lepega vremena hkrati. Zaradi deževja so tako lahko obnovo končali šele minuli teden, konec tedna pa je bila še Domžalska noč in odprtje bazena prav tako ni bilo mogoče.

Za ograjo domžalskega travnatega kopališča z veliko sence so poleg velikega in otroškega bazena tudi večja asfaltna ploščad, igrišče za odbojko na mivki in otroška igrala. Poskrbljeno je tudi za bogato gostinsko ponudbo. Vstopnina na bazen znaša za odrasle med tednom tri in konec tedna pol evra več, družinska vstopnica pa sedem oziroma osem evrov. Dnevna vstopnica za učence, dijake in študente znaša dva evra, a jih večina že na šolah kupi letno karto, ki domžalske mladostnike stane vsega deset evrov, mlade iz drugih občin pa pet evrov več. »Tudi cene letnih kart za odrasle so tako nizke, da nižje praktično niso mogoče,« pojasnjuje Renata Kosec z občine Domžale in dodaja, da stane za Domžalčane 20, za odrasle občane drugih občin pa 30 evrov. V vstopnino je všteto tudi neomejeno število spustov po precej zavitem vodnem toboganu.

Voda na domžalskem kopališču sicer ni ogrevana, a direktor Zupančič pravi, da se hitro povzpne do prijetne temperature. Bazen bo odprt med 10. in 19. uro do septembra. Kot še pravijo na občini, bo na bazenu mogoča tudi izposoja knjig, aktivnosti za šolarje bodo med počitnicami organizirane v drugih objektih in na površinah poleg kopališča, plavalni tečaji pa seveda na kopališču. Aktivnosti, tudi nogometno šolo, bodo organizirala športna društva.