Lokacije, namenjene kampiranju, so bile namreč vsako leto bolj polne, saj si mnogi želijo v Laškem preživeti vse štiri dni prireditve. Letos so za kampiranje predvidene tri lokacije, kjer bodo organizatorji poskrbeli tudi za sanitarije in možnost prhanja. Ena od lokacij bo znotraj ograjenega in varovanega prostora festivalskega prizorišča Zlatorog Jagoče in bo namenjena vsem tistim, ki bodo kupili tridnevno vstopnico za festivalski del prireditve. V neposredni bližini prostorov za kampiranje bodo na voljo tudi gostinski lokali s hrano in pijačo.

Cena kampiranja za čas prireditve v Laškem bo znašala 8 evrov. Za vse, ki bodo kupili enodnevno vstopnico za festivalski oder Zlatorog Jagoče, bo za dan veljavnosti koncertne vstopnice kampiranje brezplačno. Za tiste, ki bodo kupili tridnevno vstopnico, pa bosta omogočeni brezplačno kampiranje tudi znotraj festivalskega prostora in brezplačno parkiranje za vse dni prireditve. Zemljevid lokacij za kampiranje in vseh prireditvenih prostorov Piva in cvetja bo tudi letos na voljo na spletnih straneh prireditve.

Jubilejno Pivo in cvetje postaja vse bolj tudi kampiranju prijazna prireditev. Vstopnice tako za festivalsko prizorišče kot za kampiranje je mogoče kupiti v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventima.

Jubilej

Ker letos zaznamujejo 50-letnico prve prireditve, so pripravili še posebno bogat glasbeni program, največje koncertno prizorišče pa preselili na lokacijo v Jagoče, ki omogoča boljšo tehnično izvedbo koncertov, obiskovalcem pa bistveno kakovostnejše spremljanje. Letos so dodali tudi četrto koncertno prizorišče v Kulturnem centru Laško, kjer bodo lahko obiskovalci uživali ob zvokih klasične glasbe, odra Laško Club na občinskem dvorišču in Jubilejnik na Aškerčevem trgu pa sta večini obiskovalcev Piva in cvetja že dobro poznana.

Letos bo 12. julija na odru Zlatorog Jagoče tudi prvi »party« v zgodovini Piva in cvetja, zato letos poleti za dobro plesno zabavo ne bo treba potovati na Ibizo, saj bo najbolj vroča prav v Laškem, za kar bodo poskrbeli atraktivni tuji in domači didžeji.

Jubilejno Pivo in cvetje bodo zaznamovali tudi s posebno, omejeno polnitvijo piva jubilejnik, ki je plod bogatega znanja, tradicije in ljubezni do piva pivovarskih mojstrov iz Laškega, ki so pri pripravi recepture skrbno preučili bogato zapuščino svojih predhodnikov. Rezultat njihovega predanega dela je specialno svetlo pivo s 13,4 odstotka ekstrakta in višjo, 6-odstotno stopnjo alkohola. Razlikovalno prednost predstavlja nežna grenčica, ki izvira iz hmelja savinjski golding, odlikujeta pa ga nežen, sladni značaj in gosta pena. Po pivu jubilejnik so letos poimenovali tudi oder na Aškerčevem trgu.

Na največjem festivalskem prizorišču Piva in cvetja, odru Zlatorog Jagoče, bodo v treh dneh nastopili izjemno privlačni izvajalci različnih glasbenih zvrsti. Več informacij najdete na spletnem naslovu www.pivo-lasko.si. ea