Zato številni zahtevajo, naj organizatorji spremenijo politiko prodaje oziroma razdeljevanja vstopnic. Te zdaj v velikih količinah končajo pri poslovnih partnerjih in pokroviteljih, ki pa jih, kot kaže, ne izkoriščajo. Na tribunah tako zevajo velike in neugledne luknje praznih sedežev, gledalci, ki bi bili pripravljeni plačati precejšnje zneske, da bi lahko prišli do svete wimbledonske trave, pa lahko le jezno odkimavajo.

Zgodbo so predstavili tudi branilki naslova in prvi igralki sveta Sereni Williams, saj so tudi med njenim dvobojem na osrednjem igrišču proti Mandy Minelli prav tako številni sedeži samevali. Odsotnosti gledalcev niso mogli pojasniti niti s hkratnim igranjem domače favoritinje Heather Watson z Američanko Madison Keys. Če bi vsi, ki so imeli vstopnice za dvoboj Serene, šli gledat svojo rojakinjo, bi morale biti povsem polne tribune ob tem igrišču - pa niso bile.

Serena Williams sicer ni želela delati iz muhe slona: "Nisem opazila. Moram reči, da ko pridem na športni teren, se ne oziram prav veliko naokoli," nato pa našla morebitno razlago za slab obisk: "Ljudje verjetno počnejo, kar jim je pač všeč. Če grem sama v zabaviščni park, tudi ne preživim celega dneva na vlakcu smrti, ampak grem tudi jest. Morda pa je tukaj tako dobra hrana," se je še pošalila.

Toda ker niti Roger Federer ni povsem napolnil tribun ob svojem dvoboju prvega kroga, je stvar postala zaskrbljujoča. Nekdanji zvezdnik otoškega nogometa Gary Lineker, ki zdaj sodeluje z britansko televizijo, je tako tvitnil: "Spet veliko praznih sedežev na osrednjem igrišču. Nedvomno posledica korporacij. Kakšna škoda za vstopnice, nekateri bi pa zanje dali desno roko."

Prireditelji so očitke o sponzorskem razmetavanju vstopnic zavrnili in skušali praznine pojasniti s tem, da navijači pač ne morejo ure in ure zdržati kot pribiti na sedežih. Bitke za vstopnice, ki so na voljo običajnim smrtnikom, so v Wimbledonu sicer tradicionalno hude in neredko morajo ljubitelji tenisa vztrajno kampirati pred blagajnami, da bi lahko kupili dragocene vstopnice.