Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Pokal konfederacij

Brazilija – Urugvaj (oba data gol?)
1 (je da)

Brazilci so v prvem polfinalu veliki favoriti, a v južnoameriškem obračunu bi znalo biti še zelo vroče. Urugvajci so stopnjevali formo in se zagotovo v naprej ne mislijo predati, ob izjemnem potencialu v napadu pa znajo kaznovati vsako napako brazilske obrambe, ki ne deluje ravno najbolj prepričljivo. Pričakujem tekmo s kar nekaj zadetki, zatresli pa se bosta najbrž kar obe mreži. (7/10)

Tenis - WTA - Wimbledon

Pennetta - Azarenka
2

Druga nosilka je turnir v Wimbledonu začela z lahko zmago s 6:2 in 6:1, tudi danes pa dvomim, da bo oddala niz. Nasproti ji stoji nepostavljena Italijanka, ki na lestvici WTA zaseda šele 166. mesto, zato se realno gledano zelo težko kosa z odlično Belorusinjo. (8/10)

Tenis - WTA - Wimbledon dvojice

Domingu/Muguru - Petrova/Srebotnik
2

Srebotnikova in Petrova sta dobro formo pred Wimbledonom potrdili z zmago na turnirju v Eastbournu, na sveti travi pa sta tretji nosilki. Njun poraz v prvem krogu bi bil skoraj senzacija. (9/10)

Tenis - ATP - Wimbledon

Darcis S. - Kubot L.
1

Darcis je v prvem krogu pripravil veliko senzacijo, ko je s 3:0 ugnal Nadala. Če Belgijec odmevne zmage ni preveč zapil, bi ga moral tak uspeh spodbuditi k še boljšim predstavam in glede na lahek razpored si lahko obeta še kakšno zmago. Tokrat mu nasproti stoji precej neznan Poljak Kubot, ki je na lestvici ATP le 5 mest pred njim. (4/10)

Tenis - ATP - Wimbledon

Tsonga - Gulbis
1

Tsonga je v Wimbledonu šesti nosilec in si prav gotovo obeta preboj vsaj nekje do četrtfinala. V prvem krogu se je sprehodil naprej s 3:0, tokrat pa ga čaka nekoliko zahtevnejši tekmec, saj Latvijec ni od muh, na ATP lestvici pa zaseda solidno 39. mesto. A kljub vsemu je Francoz velik favorit in njegov poraz bi bil danes kar veliko presenečenje. (6/10)