"Cilj je bil zlata medalja in seveda je vedno fino, če zmagaš. Super pa je bilo poslušati himno in lahko sem vadil za naslednje tekme, kako se obnašati na podelitvi. Tudi izid sam dokazuje neko konstantno formo, ki jo držim. Seveda je bilo na skoku še nekaj malih napak, a zadovoljen sem," je o zlatu povedal Dugonjič.

Slednji je bil manj zadovoljen s prvim nastopom na tekmi na 100 prsno: "Želim si preveč. Očitno rabim malo več 'pavze', saj sem utrujen, v štafeti pa je bilo že precej boljše. Za dober izid na 100 prsno rabim svežino. Upam, da bo to do svetovnega prvenstva tako."

Anja Klinar pa je na sredozemskih igrah v Mersinu osvojila že svojo peto medaljo. Danes je bila z 2:10,79 druga na 200 delfin, zaostala je le za Italijanko Stefanio Pirozzi, ki je progo zmogla v 2:09,83 minute.

"Startala sem na zlato. Zjutraj mi je šlo zelo dobro, popoldan pa sem si želela še malo boljši izid, a očitno sem že malo utrujena. S še eno medaljo, že peto tukaj in glede na težave v sezoni sem tudi s plavanjem in dosežki tukaj lahko zelo zadovoljna," pa je o novi medaljo menila 25-letna plavalka.

V ženski konkurenci na 50 prsno je plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel osvojila sedmo mesto, zmagala je Italijanka Michaela Guzzetti. Na 200 delfin je bil Robi Žbogar peti, najboljši je bil Srb Velimir Stjepanović.

Nastopili sta še dve slovenski mešani štafeti. Tako Robi Žbogar, Damir Dugonjić, Žiga Cerkovnik in Anže Tavčar v v moški, kot Lucija Kous, Tjaša Vozel, Anja Klinar in Mojca Sagmeister v ženski, so osvojili šesto mesto. V obeh konkurencah so zmagali Italijani.

Slovenski selektor Miha Potočnik Turčijo zapušča z mešanimi občutki: "Kar 20 finalnih nastopov in sedem medalj je lepa bilanca. Anja Klinar, Damir Dugonjić in Mojca Sagmeister ter ženska štafeta 4 x 200 prosto so izstopali in odprava je bila uspešna. Po rezultatski plati ne morem biti povsem zadovoljen s celo ekipo, saj kandidati, ki so tukaj lovili normo za SP, te niso dosegli in s tem niso dosegli svojega cilja tukaj. Za nekatere je bil nastop tukaj medalja, za druge izgubljena priložnost." V prihodnjih dneh bo Potočnik sestavil tudi spisek potnikov za SP v Barceloni, za katerega imajo 100-odstotno zahtevano normo le trije plavalci.

Maja Tvrdy zmagovito začela sredozemske igre

Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy, prva nosilka sredozemskih iger v Mersinu, je zmagovito začela turnir v Turčiji. V današnjem prvem posamičnem dvoboju je premagala Italijanko Claudio Gruber z 2:0 (3, 12), medtem ko je njena reprezentančna sotekmovalka Nika Koncut morala priznati premoč Turkinji Ozge Bayrak in izgubila z 0:2 (-5, -6).

Iztok Utroša je prvi dan turnirja iztržil polovičen izkupiček: proti Hrvatu Zvonimirju Đurkinjaku je klonil z 1:2 (18, -16, -15), Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa pa ugnal z 2:0 (11, 9). Miha Horvat pa je izgubil oba posamična dvoboja: na prvem ga je premagal Turek Ramazan Ozturk z 2:0 (16, 11), na drugem pa Francoz Matthieu Lo Ying Ping z 2:0 (6, 10).

Slovenska moška naveza Utroša-Horvat je premagala turško kombinacijo Emre Arslan-Huseyin Oruc z 2:1 (19, -17, 15).

Fajmutova in Tomazinijeva nemočni proti Kitajkama iz Francije in Turčije

Slovenska namiznoteniška igralka Jana Tomazini je na sredozemskih igrah v Mersinu po zanesljivi uvodni zmagi nad Libanonko Mayso Bsaibes s 4:0, nato izgubila proti 50. igralki na mednarodni lestvici ITTF. Proti Turkinji Hu Melek je klonila z 1:4, z identičnim izidom pa je Manca Fajmut izgubila proti Kitajki s francoskim potnim listom Xue Li.

Tomazinijeva se bo v sredo pomerila z Italijanko Giorgio Piccolin, Fajmutova pa z Egipčanko Dino Meshref.

Blaž Rola v Mersinu začel z zmago

Na sredozemskih igrah v turškem Mersinu si je napredovanje v drugi krog priigral Blaž Rola, ki je s 6:2 in 6:0 premagal Mohanada Al-Hounija iz Libanona. V prvem krogu se je poslovila Maša Marc, s 6:0 in 6:3 jo je izločila Španka Sara Sorribes Tormo, Marčeva pa je v paru z Manco Pislak izpadla v četrtfinalu ženskih dvojic.

Marčeva in Pislakova sta morali priznati premoč tunizijski dvojici Nour Abbes/Ons Jabeur, ki sta zmagali s 7:6 (2) in 6:2.